ПОГАНЕ РЕЧИ МИЛОГОРАЦА: Марковић у „шовинистичком испаду“ упоредио Светосавље са фашизмом!

POGANE REČI MILOGORACA: Marković u „šovinističkom ispadu“ uporedio Svetosavlje sa fašizmom!

18 jula 2020

Skandalozna politika Vlade Crne Gore dobija nove obrise. Trasirani put antipravoslavni, anticrnogorski i antisrpski, ozvaničen je autorskim tekstom u Pobjedi predsjednika Vlade, Duška Markovića, u kojem Svetosavlje poistovjećuje sa fašizmom.– Kada se Srpska pravoslavna crkva odrekne takvih i sličnih ambicija, kada u praksi sprovede ono što su još pre deset godina javno zastupali njeni istaknuti predstavnici „da Crkva ne učestvuje u donošenju državnih zakona, ne meša se u izborne procese, nego prosto i jednostavno poštuje i prihvata pravila države, ne dovodeći ih u pitanje“

– Crna Gora će daleko lakše uspostaviti toliko neophodan konsenzus o prioritetima ovog društva. Nije dakle do nas. Do Crkve je. Ne radi se naravno o tome da u Crnoj Gori danas bilo ko ugrožava pravoslavce, niti ispovedanje pravoslavne vere u bilo kom pravoslavnom hramu, niti pravni položaj bilo koje verske zajednice, pa ni SPC. Radi se o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili na svetosavskim? Jedno s drugim ne ide nikako – napisao je Marković.

KOMENTARI7 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Jadniče!

  • Istina says:

   Umislja da je velicina, a mnogi precednici u Srbiji su Javi od njega.

 2. Slobodanka says:

  Fašista stavio masku antifašiste da bi dao sebi prostora da nastavi činjenje zlih dela. Kad govorimo o fašizmu ključna reč je diskriminacija, dok za antifašizam ključna reč je antidiskriminacija. U ovom periodu vremena kad montenegrinski režim napada SPC i njene vernike što je oko 74 posto stanovništva Crne Gore,dakle spremaju diskriminaciju koja se može nazvati neofašizmom, on bi sebe lažno da predstavi kao antifašistu. To znači da antinarodni režim neće odustati od zlih namera. ... Zatim iz vlade Crne Gore ministar zdravlja juče je izjavio da će Crna Gora medju prvima biti vakcinisana. Sličnu izjavu smo dobili i iz Srbije. Čemu tolika žurba i baš za vakcinama? Mi smo sada u procesu sticanja kolekticnog imuniteta, to treba prihvatiti jer postoje i ekonoske posledice pandemije te ne možemo da sedimo zaključani i bez posla. Dakle više će nam trebati efikasniji lekovi, koji će brže naći na tržištu, a to uopšte ne pominju. Ne znamo ni koliko če te prve vakcine biti efikasne. Zašto mi moramo da budemo zamorčići? Upadljivo je da svetski poredak sve nove ekserimente najpre započinje na Balkanu: uvodjenje haosa, aktivno učestvovanje u komadanju države, obojene revolucije, preotimanje nacionalne imovine, stalno održavanje sistema tenzija i haosa, i sad samo još da konačno pospremaju ljudski faktor.

  • Slobodanka says:

   Da pospremaju ljudski faktor sa ko zna kakvim vakcinama.

  • Istina says:

   Pa sluge su im tu navjernije.

  • test01 says:

   Nazalost, Srpske zemlje su pod kontrolom duboke drzave, postavili su svoje nakaradne marionete na vlast i koriste nas kao pokusne kunice. Dok se Srbi ne oslobode protuva na vlasti, narod ce stalno biti ugnjetavan, ponizavan i drzan u stalnom strahu-psihozi.

 3. Sloba says:

  Tvoja kuća je šiptarska, uskoro i zvanično.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *