Poginuo otac Vlade Divca, povređena majka

Poginuo otac Vlade Divca, povređena majka

7 januara 2014

policija traka 2aOtac proslavljenog srpskog košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca – Milenko (77) poginuo je u utorak popodne oko 16.30 časova u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u mestu Međuvršje, nedaleko od Čačka. U nezgodi je teško povređena i Vladina majka Radmila (72), koja je odmah nakon nesreće prebačena na Odeljenje ortopedije čačanske bolnice, a po rečima dr Mladomira Sretenovića, portparola čačanske bolnice, ona je zadobila povrede ortopedske prirode i nije životno ugrožena.

Prema još nepotvrđenim informacijama, bračni par Divac kretao se iz pravca Požege ka Čačku u automobilu „golf 5“, kojim je upravljala Radmila. U jednom trenutku, nedaleko od manastira Vavedenje, u Međuvršju, Radmila je, iz za sada neutvrđenih razloga izgubila kontrolu nad vozilom, koje je udarilo u saobraćajni znak sa desne strane. Automobil se zatim prevrnuo na krov i sleteo u jarak pored puta.

Policiju i hitnu pomoć o nesreći obavestili su vozači koji su se kretali magistralom. U prvom trenutku i Milenko i Radmila bili su svesni, međutim, na putu ka bolnici Milenku se stanje pogoršalo i on je podlegao povredama. U bolnici je odmah započeta reanimacija, ali, nažalost, za oca Vlada Divca nije bilo spasa. 

Radmili su konstatovani višestruki prelomi ektremiteta, pa je ubrzo prebačena na Odeljenje ortopedije. Lekari na ovom odeljenju kažu da je Radmila, za sada, van životne opasnosti, i da je njeno zdravstveno stanje pod stalnim nadzorom lekara.

Na mesto nesreće odmah su izašli saobraćajci, kao i tužilac, koji nije želeo da daje izjave za medije. O tačnom uzroku ove nesreće saznaće se nakon obavljenog detaljnog uviđaja.

RADNIK FAP

Milenko Divac radio je u livnici FAP- a u Prijepolju, rodnom gradu, a potom je sredinom osamdesetih obavljao funkciju sekretara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *