Погинуо руски официр у Нагорно-Карабаху! ЕВО ШТА СЕ ДЕСИЛО

Poginuo ruski oficir u Nagorno-Karabahu! EVO ŠTA SE DESILO

18 decembra 2020

Ruski oficir, pripadnik grupe za deminiranje, poginuo je u Nagorno-Karabahu, nedaleko od grada Šuša kada se aktivirala eksplozivna naprava.

To je saopštilo Ministarstvo odbrane.„Prilikom razminiranja dela puta u oblasti oko grada Šuša aktivirala se eksplozivna naprava. Jedan oficir je ranjen, pružena mu je pomoć, ali prilikom transporta u bolnicu on je preminuo od zadobijenih rana“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, do eskalacije nasilja u Nagorno-Karabahu došlo je 27. septembra. Baku i Jerevan su uveli vanredno stanje i međusobno su se optuživali za napade na civilno stanovništvo.

Lideri tri zemlje, Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, su 10. novembra potpisali sporazum o prekidu vatre i borbenih dejstava u Karabahu.

Prema tok dokumentu, pod kontrolu Azerbejdžana su prešle tri oblasti u Karabahu – Agdamska, Kelbadžarski i Lačinski, dok je Jermenija zadržala deo Lačinskog koridora u širini od pet kilometara koji obezbeđuje vezu između nepriznate Republike Nagorno-Karbah i Jermenije, bez grada Šuša.

Duž kontakt linije u Karabahu raspoređeni su ruski mirovnjaci, na teritoriji Azerbejdžana biće formiran rusko-turski centar za monitoring sporazuma o primirju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *