ПОГЛАВЉЕ 35 – Ево шта је премијер прећутао!

POGLAVLJE 35 – Evo šta je premijer prećutao!

21 decembra 2015

vucic-e1439914163495-660x330Cilj izložene analize je da se u kratkim crtama predoči šta zapravo Srbiji donosi otvaranje poglavlja 35 u procesu pridruživanja Evropskoj Uniji.

Republika Srbija nastavila je u ponedeljak, 14. decembra 2015. godine, zvanične pregovore o pristupanju EU na osnovu prethodno usaglašenog Pregovaračkog ovkira, ozvaničenog krajem januara 2014. godine. Prema tom okviru prvo u nizu poglavlja za pregovore biće poglavlje 35 koje se tiče normalizacije odnosa između Srbije i tzv. Kosova. Štaviše, pomenuto poglavlje u suštini sadrži mnoštvo obaveza koje Srbija treba da ispuni kako bi u potpunosti zaokružila proces dijaloga sa tzv. Kosovom, a što bi na kraju rezultiralo u konačnom (formalnom) priznanju kosovske države od strane Srbije, a da zauzvrat naša država time ne dobija ništa. Jedino što dobija jeste „spremnost EU da nastavi sa procesom pregovora i oko ostalih 34 poglavlja“ bez ikakve konkretne obaveze EU da Srbiju i primi u svoje članstvo. Naprotiv, posle završetka pregovora oko poglavlja 35 i konačne normalizacije odnosa sa Kosovom Pregovarački ovkir daje EU mogućnost daljeg ucenjivanja Srbije i postavljanja ultimatuma po pitanju ostalih važnih državnih i nacionalnih interesa, pre svega po pitanju privatizacije strateški važnih privrednih resursa, decentralizacije Srbije i rešavanja autonomije Vojvodine kao i po pitanju legalizacije istopolnih brakova i njihovog prava na usvajanje dece.

Tekst poglavlja 35 u više navrata se poziva na obavezu Srbije da „proces dijaloga sa Prištinom smatra neodvojivim delom procesa pregovora o članstvu u EU“, čiji konačan cilj mora da bude „konačna i sveobuhvatna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova“. Štaviše, od Srbije se ne zahteva samo da sprovede već postignute antiustavne briselske sporazume već i da nastavi proces dijaloga sa Prištinom i na ostalim područjima što bi u krajnjoj meri dovelo do toga da Srbija dobrovoljno tzv. Kosovu prizna suvereno pravo da odlučuje o svim elementima državno-političkog života i time mu prizna sve elemente državnosti. Sada jasno vidimo da je stav EU po pitanju statusa KiM sasvim precizno opredeljen. Ne samo da EU pred Srbiju sada već otvoreno postavlja priznanje KiM kao uslov za njeno članstvo u EU već se Srbiji sasvim jasno daje do znanja da u EU može ući samo ako prema KiM postupa na isti način kao i većina država članica, a to je kao prema nezavisnoj državi. To proizilazi kako iz upotrebe sa aspekta srpskog unutrašnjeg prava nepostojećih termina „Kosovo“ i „sveobuhvatna normalizacija odnosa“ tako i iz prethodnih postupaka same EU koja je sa tzv. Kosovom već potpisala i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju u kojem se KiM tretira kao de fakto samostalna država.


Poglavlje 35 se zasniva na obavezi Srbije da uskladi sve svoje unutrašnje propise sa pravnim poretkom EU kao i sa rezultatima pregovora sa Prištinom. To znači da će se na osnovu pregovora u okviru tog poglavlja pred Srbijom pre ili kasnije naći zahtev da i svoj državni Ustav izmeni i uskladi ga sa Briselskim sporazumom na način da KiM izbaci kako iz preambule Ustava tako i iz njegovog operativnog dela. To će značiti konačnu i potpunu predaju KiM u ruke prištinskih institucija i EULEKSA kao ispostave EU i SAD.

Poglavlje 35 nalaže Srbiji da u potpunosti sprovede sve odredbe prethodno postignutih Prvog Briselskog sporazuma, Sporazuma o energetici i pravosuđu, Sporazuma o ZSO kao i da dovrši implementaciju svih tehničkih sporazuma koje je sa Prištinom postigla prethodna vlast. Tako se u poglavlju 35 od Srbije zahteva da pod hitno obustavi podršku i finansiranje srpskih struktura na KiM i da osigura punu primenu kosovskih zakona na severu Kosova, da dovrši proces potpune integracije srpske policije i sudskih institucija u kosovski policijski i pravosudni sistem, da usvoji potrebne propise za prekid isplaćivanja plata i finansiranja srpske civilne zaštite na KiM kao i da dozvoli osnivanje „Telekomove“ kompanije na KiM, i to u skladu sa kosovskim propisima, kao i da da saglasnost da Međunarodna unija za telekomunikacije tzv. Kosovu omogući da nesmetano dobije svoj međunarodni pozivni broj.

EU Srbiji nalaže i obavezu da prema potrebi podnosi tromesečne izveštaje nadležnim kosovskim vlastima o isplatama penzija bivšim pripadnicima svoje policije koji su sada integrisani u policiju tzv. Kosova. Ova odredba upućuje na to da Republika Srbija mora da podnosi izveštaje nadležnim kosovskim institucijama kao institucijama nezavisne države. Sa pravom se postavlja pitanje kako je moguće da jedna suverena država prihvati obavezu da podnosi izveštaje nekim autonomnim lokalnim institucijama ukoliko se ne radi o institucijama nezavisne države?

Od Srbije se u poglavlju 35 zahteva i da zatvori sve alternativne prelaze da bi se osiguralo korišćenje isključivo administrativnih prelaza, čime se Srbija faktički prisiljava da tzv. administrativne prelaze sa KiM tretira kao zvaničnu državnu granicu, zaštićenu pravilima međunarodnog prava. Srbiji se takođe nalaže da dopusti građanima trećih država ulazak na ostatak svog teritorija sa područja KiM što bi značilo da naša država u potpunosti prihvata granicu sa Kosovom, a kosovske granične institucije i njihove simbole prihvata kao važeće oznake nezavisne kosovske države.

Poglavlje 35 Srbiji nalaže obavezu da ne sprečava tzv. Kosovo u nameri da bude članica regionalnih i međunarodnih organizacija, čime mu se pruža prilika da zatraži i članstvo u Ujedinjenim nacijama. Republika Srbija se poglavljem 35 takođe obavezuje da će tzv. oficire za vezu tretirati kao prave diplomatske predstavnike, što je po međunarodnom pravu ravno priznanju Kosova kao nezavisne države.

Nesumnjivo je da je namera EU da kroz pregovore o poglavlju 35 Srbiji nametne priznanje tzv. Kosova kao neophodan uslov za otvaranje pregovora o svim ostalim poglavljima i da na kraju procesa dijaloga sa Prištinom zvaničnom Beogradu predloži potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa, čime bi se Srbija dobrovoljno odrekla KiM, a time i okončala pregovore o poglavlju 35.

Važno je istaći činjenicu da je Republika Srbija kroz izjave svojih zvaničnika u dosadašnjem procesu pristupanja EU stvorila neke vrste jednostranu obavezu prema organima Unije da će u dobroj veri ispunjavati sve obaveze navedene u poglavlju 35, što nas dovodi do zaključka da je pregovarački proces sa EU za Srbiju pravno obavezujućeg karaktera. To znači da čak i ako je do sada Srbija mogla da se poziva na „političku, a time i pravno neobavezujuću prirodu“ Briselskog sporazuma to joj je od sada znatno oteženo, jer je EU sadržinu briselskih sporazuma zapravo prenela u tekst poglavlja 35 i time dodatno obavezala Srbiju na njihovu implementaciju.

Vođenjem pregovora u okviru poglavlja 35 i sveobuhvatnom normalizacijom odnosa sa Prištinom Srbija bi se u potpunosti odrekla svog Ustava i Rezolucije 1244 koji danas jedini štite njen suverenitet i teritorijalni integritet na području KiM. EU to zna i zato joj je konačan cilj da Srbija sama prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

Zbog svega navedenog neophodno je da Republika Srbija odmah prekine dalje vođenje pregovora sa EU jer oni vode potpunoj degradaciji njenog nacionalnog suvereniteta i njene interese potčinjavaju političkim i ekonomskim interesima Brisela i Vašingtona.

(autor: Danijel Igrec, magistar pravnih nauka, član Glavnog odbora Srpskog sabora Zavetnici / zavetnici.rs)

KOMENTARI17 komentara

 1. marko says:

  POGLAVLJE 35 JE CEPANJE SRBIJE NE SAMO ODLAZAK KOSOVA SANDAK DRZAVA I VOJVODINA DRZAVA KROZ REGIJU TZV S PECATOM I NAZIVOM KOJI BI SE U POCETKU KORISTIO U REGIJ I SANDAK I REGIJI VOJVODINA.

 2. Baja says:

  Idemo u EU fala bogu. A ti Apise pisage napi se.

 3. Sremac says:

  To dokle ćemo da stignemo i kuda smo se zaputili vidi se po do sada pređenom delu puta a to je bolji i udobniji deo koji smo prošli. Ali nema šta mi da brinemo i razmišljamo (nego da se radujemo kao baja koji se zahvaljuje nekom valjda svom bogu pa koliko ga poštuje piše ga malim slovom) jer imamo vođu koji je slika i prilika onog Domanovićevog.

 4. gaga says:

  Pa ima li smisla i ljudskosti da se bez upoznavanja naroda nameće i uvodi u nešto moguće itekako loše po narod . To može Vućić da odlučuje o svojoj privatnoj imovini , ne o narodnoj . Jer , ti evropski satanistički zakoni su , ko ih je vido ili čuo - bolesni . Dakle , nije ni pošteno ni moralno ni demokratski navući narodu nešto za šta on ne zna šta je i koja je to cena .

 5. Boban says:

  Ma kakvo poglavlje 35, ma kakva EU? Da li je neko nas uopšte pitao da li hoćemo u EU ili ne? Ako im mi trebamo, (a zašto im ne bi trebali kad već toliko insistiraju da im se priključimo?) oni teba nas da mole a ne mi njih. Ova vucibatina će ispuniti svoju želju da uđe u istoriju ali će se spominjati kao Vuk Branković koji ni kriv ni dužan nosi breme izdajnika. Ovome ni straža koja će mu biti postavljena da mu čuva grob neće moći da spreči narod da dolazi i da mu igra po grobu.

 6. Milutin says:

  neonacisti zaobilaze volju naroda, tj. ustav- dok se po pitau finansiranja titoističke nakaze Vojvodine, pozivaju na Ustav

 7. Radomir says:

  Nije mi jasno zasto Predsednik Toma ne daje nikakve komentare,ili izjave. u vezi ovog nasilnog pokusaja uvlacenja Srbije u E.U.i Nato.Kao Predsednik duzan je da se oglasi,u javnim medijima,i jasno kaze svoj stav,zar je toliko Mutav da samo cuti,navodno govoreci mi ne okrecemo ledja Rusiji,??Ovo je van svake pameti da se niko ne oglasava i javno zatrazi Referendum povodom ovog pitanja,

 8. pravdaa says:

  Referemdum je jedino legitivan ostalo je sve farsa ali spas za Srbiju je jedino snajper.

 9. Dragan says:

  Gospodo iz Intermagazina, Premijer je politička funkcija koja podrazumeva da lice koje je vrši radi za interese naroda i države, da on ne može biti iznad naroda, vlade i skupštine, zastupati sopstveno mišljenje i politiku i sam odlučivati u ime naroda i institucija države. Mislim da bi bilo bolje da ga oslovljavate samo sa gosp. Vučić ili u tom stilu. Njemu je predsnik SFRJ samo "kao što bi Broz rekao!". Hvala!

 10. Goran says:

  Dragane , Srbija je dovedena do ovakvog stanja zahvaljujuci potpori supljoglavaca kao sto si ti. Godinama su pametni ljudi cisceni iz vlade , kulture, novinarstva , zdravstva i svega onoga sto cini jedan narod . Tvoj Vucic je nista drugo nego jedan izdajnik koji radi za vlastiti dzep i strane korporacije , uglavnom Njemacke i Americke. .......mnogi su 5 Oktobra 2000 shvatili da su prevareni , ti ocigledno jos nisi. Samo da znas, i tog kobnog 5 Oktobra je u Srbiji bilo puno vise onih koji su shvatali sto se radi , supljoglavi su tada izasli na ulice, ali je medu njima je bio i ogroman broj placenika , tako da je to bila samo jos jedna u nizu od Sorosevih ruzicastih revolucija. Srbija je sada na prekretnici, ili da prati suludo vodstvo izdajnicke vlade te na taj nacin da nestane kao narod , ili da podhitno zamrzne sve uslovljavacke pregovore i saceka povoljnija vremena sa rezolucijom 1244 u dzepu.

 11. MERI says:

  Poglavlje 35 je katastrofalno jer treba da pristanemo na amputaciju jednog dela teritorije države. Ali, ni ostala uslovljavanja neće biti ni zdrava ni dobra ni lepa i bićemo opljačkani do kraja. S ovakvim putem u EU se treba prvom zgodnom prilikom - POZDRAVITI.

 12. Apis says:

  Nisam prorok, nisam se nikad ni bavio politikom ali sam bio svestan da se politika bavi sa mojom sudbinom. Zato nikad nisam razumeo ravnodusnost građana kada ,,biraju" i kada brane izabranog samo zato jer je ,,njihov". Ulazeći u profesionalnu politicku funkciju čovek predaje dušu đavolu i on vise nije vaš čak i da ste najblizi rod. Kad čovek oseti vlast nad ljudima prokljuca adrenalin i on je spreman na sve pa i da ubija kako bi sacuvao vlast. VUČIĆ JE BOLESNIK POPUT HITLERA KOJI NE ZELI DA DRZAVA NADZIVI NJEGA. On nije srećan da vas uvede u EU da zivite bolje jer zna da će sve biti jos gore. On zeli da posle njega Srbija koju ste poznavali ne postoji kao sto je Stipe Mesić rekao, ja sam zadatak izvrsio Jugoslavije vise nema. ZATO NARODE SKIDAJTE BOLESNIKA SA VLASTI!

 13. deda mraz says:

  Srpska NAZADNA stranka sa Nedicem na celu unistava tj. legalizuje okupaciju Srbije.Nema nam pomoci jer za 70 godina komunisticki lesinari su nas definitivno unistili i moramo priznati da su majstori za preoblacnje i uvek neki njihov ogranak je za nas zvezda vodilja i naravno do sada su dokazali da su majstori za unistavanje pravoslavaca i ogromna vecina od nas uvek naseda na njihova obecanja i sarene laze.

 14. marko says:

  DRAGANE AKO JE TO TAKO KAO TI TVRDIS DA NE ODLUCUJE VUCIC NEGO NAROD IMA SVOJU ZELJU DA IDE U EVROPU NISU GA INTERESIRALI SRBI VAN SRBIJE VIDIMO I PRE PO MILOSEVICU DA JESU ONDA U NECEMU IDES DO KRAJA KAO STO TO NAROD SRBIJE IDE DO KRAJA U EVROPU NE INTERESIRAJU GA SRBI U BOSNI JER CE I TAMO UNISTAVATI SRPSKU PA JE SIGURNO DA NECE IMATI 100% PODRSKU SRBA IZ SRBIJE. KOGA TO ONDA SRBI I OVDE NA OVOM SAJTU RECI MI ISKRENO ZAJEBAVAJU I SVUGDE PO SRBIJI PRVENSTVENO SEBE BOGAM I OSTALE SRBE SVOJIM MISLJENJEM U REGIONU I OSTALE NARODE KOJE ISKRENO RECI GRUBIM RECNIKOM BOLI TOTALNO KURAC ZA SRBE I SRBIJU 300% . KOJE JE TO MISLJENJE U KOJEM SEBE ZAJEBAVAJU JA CU TI NAVESTI I SRPSKOM NARODU SIRI SPISAK ISTINE A NIJE P O ONOJ GLE OVAJ KOJI SI TI ODAKLE IZ KOJE RUPE PRICA I TVOJE MISLJENJE JE SLEDECI. DIKTATOR VUCICI NIJE NI TO SUDSTVO DIKTATORSKO VLADA SNS NIJE NI TO MA KAKVI.GDE BRE PESIMIZAM OPTIMIZAM SAMO VUCICI VIDI I CELI NAROD AKO NIJE DA NE RADI 29 % LJUDI GDE BRE TO NEGO PO NOVOJ SRPSKOJ EVROPSKOJ STATISTICI 18% DA PITAS DIREKTNO TU STRANKU KAD JE VEC TOLIKO PAMETNA S TOM BUDALOM HAJDE KAD GOVORIS ISTIINU NAVEDI TACNO GDE SI I KOLIKO VREMENA RADE TIH 10 % LJUDI U KOJIM KOMPANIJAMA I KOLIKA IM JE PLATA NEMA ODGOVORA TO SU ISTINE ZIVOTA NE ISTOKA ILI ZAPADA.SLEDECE PLATA DOLASKOM EVROPSKIH VLASNIKA JE VECA U SRBIJ I BIT CE VECA AKO SRBIJA POTPISUJE POGLAVLJA I UDE U EVROPU GDE JE TO TACNO U ZIVOTU SRBIJE ZATO STO POTPISUJE NEKAKVA POGLAVLJAS SRBIN RADNIK U FABRICI KOD NEMCA CE CINOM POTPISA DOBITI ZBOG TOGA PLATU 900 EVRA NE SAD BEDNIH 370 EVRA.ALI NE TO NIJE TACNO IDEMO SLEDECI PRIMER VUCIC KAZE PROSECNNA PLACA U SRBIJI JE 500 EVRA ILI 520 EVRA CAK. KOLIKO JA LICNO ZNAM A IMAM NEKAKVE VISOKE SKOLE PROSEK U MATEMATICI UOPSTE NE POSTOJI NEGO ARTIMETICKA SREDINA KOD BORJEVA STO U EKONOMIJI NEMA APSOLUTNO NIKAKVE VEZE JER PROSEK U PRIVREDI NE POSTOJI OSIM U POLITICI LAZI DA PRIKAZIVAS ONO STO NE POSTOJI U NOVCANIKU COVEKA ILI ZAPOSLENOG ILI ZENE IL I DEVOJKE. AKO NETKO U SRBIJI RADI U NISU I MANAGER JE PO NOVOJ METODICI I IMA MESECNO 900 000 DINARA I RADNI K U FABRICI IMA MESECNO 28 000 DINARA STO PROSEK ZNACI TOM RADNIKU NISTA ON NEMA PLATU MANAGERA VEC SVOJU AKO VECINA RADI U FABRICI S TOM PLATOM ILI U TRGOVINI VECINA ZAPOSLENIH ONDA VECINA TVORI ISTINU A TO JE DA DOBIVA U RUKE 28 000 DINARA TO JE ISTINA NE PROSEK I MUDROLIJE MUDRACA SNS.SLOBODA GOVORA NE POSTOJI NAPADAJU NEKAKVI KURIR JER GOVORI O VUCICU I TO JE DEMOKRATIJA TZV KAPITALZIMA SRBIJE.IDEMO DALJE U ISTINI PRODAJE SE ZEMLJA RUDNIK BOR NECE BITI VLASNISTVO DRZAVLJANA SRBIJE ALI TO JE SRPKOG NARODU PUT RASTA I ONA RECENICA IDEMO PREKO ALPA.KOGA TO NAROD SRBIJE ZAJEBAVA POGLAVLJEM 35 I STO NE TRAZI SNS I TAJ NAROD DA SE OTVORI TO POGLAVLJE NISTA NE TREBA ICI REDOM U KOJEM JE PRIZNANJE DRZAVE KOSOVO S NAZIVOM I PECATO MA NE KAKO PISU MEDIJI KOJI ZAJEBAVAJU NAROD ALI GLE MEDIJI SU NAROD SVI TO ZELE ZAJEBAVATI SEBE .KOSOVO IMA PASOS TABLICE PRIZNATA JE DRZAVA I NAROD SRBIJE CE PRIZNATI KOSOVO JER PISE U POGLAVLJU 35 .ALI ETO POSTO JE KOSOVO O TISLO I NARODU NIJE BRIGA KAO STO NIJE 100% BRIGA ZA TE SRBE U SVETU DIJASPORU ZASTO IM SE OBRACAJU NEKAKVE TV EMISIJE ISTO TRAZE S TIM NARODOM NA KOSOOVU KOJI JE NAROD SRBIJE PREDAO TIH 120 000 VUCIC NAPRAVIO SVI SUTE I ZNAJU DA IH NIJE BRIGA ZA TE LJUDE KAO NEKAD SRBE U HRVATSKOJ BOSNI I CRNOJ GORI JER U RASPADU DRZAVE DA TE JE BRIGA NAROD PISE GRANICE A SVUGDE JE BIO ALI IPAK NECE BITI VOJVODINA DRZAVA ILI SANDAK JER NAROD ZNA NEMA TOLIKO TAMO DRUGIH NACIJA NITI IH IMA U VECINI DA BI CEPALI SRBIJU. ALI BOSNJACI VOLE SEBE ZASTO NE BIH ZASTO BIH VOLELI SRBE KAOD ONI NE VOLE SEBE STO I JESTE TAKO I ZASTO BOSNJACI U SANDAKU NE MOGU IMATI DRZAVU IAKO IH JE 1Q2 000 MOGU KAD MOZE KOSOOVO KOJE CE SRBIJA PRIZNATI POGLAVLJEM 35 ONI MOGU IMATI SVOJ PECAT I SVOJ NAZIV REPUBLIKA SANDAK U EVROPSKOJ REGIJI SANDAK ZASTO NE MOGU I IMAT CE JER CE DOBITI OD BRISELA TU REGIONALNU DRZAVU .ALI GLE TO NIJE TAKO SIGURNO NAROD NECE PRIZNATI KOSOVO JA KAZEM HOCE JER POTPSIVANJEM POGLAVLJA VEC CE SNS POTPISATI SVA POGLAVLJA I NEMA NATRAG KAKO KAZE VUCIC NA TOM EVROPSKOM PUTU NITKO NAS NECE ZAUSTAVITI ALI TO JE VOLJA NARODA DRAGANE NE VUCICA. PREMA TOME I POGLAVLJE 35 SIGURNO CE POTPISATI STA GOD BILO U NJEMU ZNA SE STO JE U NJEMU NIJE IZMENJENO.TAKODER SRBIJA JE U NATO PAKTU IPAN PROGRAM I VOJNE VEZBE I TEHNICKA SARADNJA JE 90 % S NATO OM I KANCELARIJE NATO NEMA KANCELARIJA ODKB I VOJNIG VEZBI OSIM NEKOLIKO ALI GLE NIJE U NATOU PROLAZAK INFRASTRUKTURA KOJI POTPISOM MOZE RADITI NATO KAO NIJE NATO PAKT TO NE MOZE ODKB. KOGA TO NARODE DRAGANE NAROD ZAJEBAVA SAMOG SEBE IZGLEDA.PSHIJATRISKIM RECNIKOM TO JE SIZOFRENIJA ILI NAROD KOJI JE OBOLEO.ALI GLE TO NIJE ISTINA VEROVATNO NETKO TAMO IMA NEKAKVO SVOJE MISLJENJE.SNS JE SPRECIO IZRUCENJE SRBA U HAG MA ONI VODE PRAVDU ZA SVAKOG TO STO JE 50 SRBA UBIJENO DRUGIH NIJE MA NIJE TO ISTINA ILI OSUDENO NA 50 GODINA ZATVORA TO NETKO IMA KRIVO MISLJENJE O VLASTI I NARODU.ALI KAKO KAZE DRAGAN TO JE NAROD ILI STO BIH REKAO SRBIN IZ FILMA LEPA SELO LEPO GORE E PA PUN M I JE KOFER TO G VASEG CUVENOG POSTENJA.

 15. marko says:

  EH ZABORAVIO SA M RECI DRAGANE MA NIJE NI TO TACN OTO JE NAROD NE VUCICI ILI SNS 30 000 SRBA JE OTISLO ZAUVKE IZ SRBIJE KAD TO NAROD I VUCICI S SNS DAJU BOLJI ZIVOT I NEKU DRUGU SRBIJU. KAKO TO DA IDU KAD JE NAPOKON KRENULO I RAST JE NIJE VISE SRBIJA UMINUSUS PO NARODU I VUCICU.KAKO KAZE PROF DR KOMAZEC RETKI ISTINIT SRBIN EKONOMIST OVIH BUDALA BIO JE -2 PAD SAD JE RAST +1 % KOLIKO JE -2+1 PO MATEMATICI JE -1% PO VUCICIU I SNS I DRAGANU I SRPSKOM NARODU JE TO NOVA MATEMATIKA PA JE TO +1 % NOVO TEHNOLOSKO VREME I OCTIO NEKA NOVA NAPREDNIJA MATEMATIKA

 16. miroslav says:

  Trazili su nekoga ko bi na sve pristao.Kad su ga nasli dali su mu vlast.Eu nije drzava.I mi ne idemo nigde.Ostajemo tu.A ko prezivi do 2020g.pricace.Ako budemo i postojali.Mladi su otisli i odlazice u jos vecem broju.I ko ostaje?Ili stari,veoma stari.I mladi zombiji po robovlasnickom principu,kako bi jeftino placeni vracali dugove.

 17. MILAN says:

  KO JE GLEDAO T V PINK PREKSINOC MOGAO JE LEPO DA VIDI DA JE NA LISTI ZA GLASANJE BIO POZIVNI ZNAK ZA GLASANJE SA KOSOVA I ON JE 044 ISTI KAO I ZA POZIVE IZ ALBANIJE ! PA KOGA ONDA VISE ZAJEBAVAJU VUCIC I ONA DEBELA SVINJA DACIC KOME JE TACI LEPO REKAO " PA LEPO KAD SI RODOM IZ PRIZRENA , TI CES LEPO DA DODJES KOD NAS DA TI IZDAMO KRSTENICU " TO KOMUNISTICKO GOVNO SA OSTATKOM IZDAJNICKE VLADE JE PREDALO KOSOVO SIPTARIMA U RUKE ODAVNO ALI SADA SE PRAVE LUDI I POKUSAVAJU DA NARODU BACE PRASINU U OCI ULASKOM U E U KOJU SVI NAPUSTAJU JER NEVALJA TA OPCIJA . SVE TE NJIHOVE NAZOVI " ANKETE ' SE SPROVODE U BEOGRADU I TO KADA NJIHOVI PLACENI DUPELIZSCI BUDU RASPOREDJENI PO ULICAMA I TO JE KAO " MISLJENJE VECINE NARODA " MEDJUTIM TO JE DALEKO OD ISTINE KAO ZEMLJA OD SUNCA .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *