Погледајте бруталан тренинг Ким Џонг Унових специјалаца (ВИДЕО)

Pogledajte brutalan trening Kim Džong Unovih specijalaca (VIDEO)

31 januara 2015

20131121202733397Severna Koreja, čija ukupna populacija iznosi oko 23 miliona, poseduje stajaću vojsku od čak 1,1 milion ljudi, što predstavlja jednu od najvećih svetskih oružanih formacija.

Ono što omogućava držanje ove, po broju, američkoj ili ruskoj vojsci ravne armije su dugi vojni rok, koji traje od tri do pet godina, i činjenica da se skromna novčana sredstva i zalihe hrane koja zemlja poseduje usmeravaju prevashodno za potrebe armije.

Smatra da se da više od četvrtine državnog budžeta u toj zemlji odlazi na finansiranje vojske.

U prošlosti, sedamdesetih i osamdesetih godina, postojale su procene koje su govorile da Sever odvaja blizu 40 odsto ukupnog budžeta za vojne potrebe.

Sa rezervom i paramilitarnim organizacijama kao što su „Mladi crveni gardisti“ i „Radničko-seljačka crvena garda“ (jedna vrsta teritorijalne odbrane), Severna Koreja može da okupi, smatra se, oko 9,5 miliona boraca. Ovo je, tvrde pojedini istočnoazijski komentatori, ukupno gledano, najveća vojna organizacija na svetu.

Kako održavaju svoju kondiciju, pogledajte na ovom snimku. Sudeći po tehnikama, reklo bi se da upražnjavaju trening sa opterećenjem (pojam koji podrazumeva korišćenje tereta, mašina ili pak sopstvene težine prilikom vežbanja mišića). Kad se na sve to doda i korišćenje lanaca, cigli i sekira, to izgleda ovako:

(Srbijadana.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. wow says:

    SILA BOGA NE MOLI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *