POGLEDAJTE – Dramatičan snimak prisilne mobilizacije u Ukrajini (VIDEO)

POGLEDAJTE – Dramatičan snimak prisilne mobilizacije u Ukrajini (VIDEO)

3 avgusta 2014

u76hgPrema poslednjim izveštajima iz Ukrajine, kijevska vojska započela je prisilnu mobilizaciju muškaraca od 18 do 60 godina. Porodice svakodnevno primaju obaveštenja dok mlade momke otimaju na ulicama, u vozovima i drugim sredstvima javnog prevoza i odvode ih na silu, piše Sott.net.

Mladiće na ulicama okruže naoružani kamioni ili vojnici i odvode ih u istočnea delove zemlje. Veliki broj biznismena dobio je pismo u kojem se navodi kako ukrajinska armija planira povećati broj vojnika i u “cilju boljih rezultata” obavezuju sve vojno sposobne muškarce da se dođu do ministarstva i prijave se. Pozivaju se muškarci do 60 i žene do 50 godina.

No, vojska ne osigurava vojnicima osnovne potrebe poput hrane ili vode. Zbog toga je većina prisiljena da sama nabavlja hranu, a nerijetko to rade lovljenjem lisica, ježeva, žaba pa čak i zmija otrovnica.

Neki od njih su ostavljeni danim bez hrane i vode te su morali tražiti pomoć od pobunjenika koje su trebali ubiti te su rizikovali da budu kažnjeni kao izdajice, piše Sott.net.

Prema navodima ovog portala, “ovo je cena koju narod Ukrajine plaća zbog đavolskog ugovora koji njegove psihopatske vođe načiniše sa SAD, Izraelom i kompanijom. “Sloboda i demokratija” u akciji! A, ovako izgleda fašizam.”

(klix.ba)

KOMENTARI2 komentara

  1. m.trajkovic says:

    krim je okupator sveta nameracio i gurnuo bracu na brace da ratuju ali z anista na zalost bog neka im sudi prokleti ameri zauvek bili

  2. Radnik says:

    Gde susad zene u crnom!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *