ПОГЛЕДАЈТЕ НОВИ КРАТКИ ФИЛМ ЕМИРА КУСТУРИЦЕ (ВИДЕО)

POGLEDAJTE NOVI KRATKI FILM EMIRA KUSTURICE (VIDEO)

14 novembra 2020

Naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica snimio je kratki film „Junaci našeg vremena“, koji je objavljen na društvenim mrežama.

„U sumrak ljudskosti, osvanula je nada da nije sve ugašeno i zatrto. To pokazuju pojedinci skućeni po nekim ćoškovima sveta koji, za shvatanje savremenog čoveka, nemaju ništa, a u stvari imaju sve. I dok, po stihovima mnogih pesnika, svi tvrde da traže čoveka svećom, Emir Kusturica je u svom okruženju našao ljude i ne obasjava ih svećom, već reflektorima kako bi dokazao, po ko zna koji put, šta znači biti čovek i to čoveštvo pretvorio u izvor sa kog valja piti, čija se voda ne da flaširati. Žalosno je što su junaci našeg vremena ljudi prošlih vremena i što su u svetu koji insistira na vidljivosti, upravo oni nevidljivi“, piše u kratkom opisu ovog ostvarenja.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Radmila Tošić. Lepa i jaka žena. Koja ume da voli, ali život joj je naneo veliki udarac, da izgubi svog voljenog čoveka. Teško mi je da joj kažem, i njoj i Emiru Kusturici, da joj ta nesreća ne daje pravo da izrekne poluistinu „Da je Tita živ, mi se ne bismo rastali“. Glupost koja se čak možda može oprostiti ovoj ženi zato što znamo koju je nesreću doživela, pa i da pokušamo da razumemo da je poklekla u veri. Ali Emir Kusturica, on je trebao tu izrečenu rečenicu da izbriše iz filma ako je želeo da pojača patetiku koja je izazvana kod svih nas koji gledamo film. A ne da nas podseća na tog satrapa Titu, i to u afirmativnom smislu. Da ako i kod Kuste nije još ostalo nešto od rezidualne titoističke energije. ……….Iz mog mesta (u Srbiji), jedan Musliman vodnik rečne mornarice, (Senad), dečko samo takav, pravi čovek, javio se na poziv svoje Muslimanske braće, otišao u Bosnu na ratište, i poginuo, Bog da mu dušu prosti. ……….Iz mog mesta, takođe jedan Musliman (), čovek samo takav, pravi čovek, odbio je poziv svoje Muslimanske braće. Oni su se odrekli od njega. Nije mi poznato da li su se pomirili, nezgodno mi je da pitam, a on pak ništa ne govori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *