ПОГЛЕДАЈТЕ НОВИ КРАТКИ ФИЛМ ЕМИРА КУСТУРИЦЕ (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ НОВИ КРАТКИ ФИЛМ ЕМИРА КУСТУРИЦЕ (ВИДЕО)

14 новембра 2020

Наш прослављени редитељ Емир Кустурица снимио је кратки филм „Јунаци нашег времена“, који је објављен на друштвеним мрежама.

„У сумрак људскости, осванула је нада да није све угашено и затрто. То показују појединци скућени по неким ћошковима света који, за схватање савременог човека, немају ништа, а у ствари имају све. И док, по стиховима многих песника, сви тврде да траже човека свећом, Емир Кустурица је у свом окружењу нашао људе и не обасјава их свећом, већ рефлекторима како би доказао, по ко зна који пут, шта значи бити човек и то човештво претворио у извор са ког ваља пити, чија се вода не да флаширати. Жалосно је што су јунаци нашег времена људи прошлих времена и што су у свету који инсистира на видљивости, управо они невидљиви“, пише у кратком опису овог остварења.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Косовац says:

    Радмила Тошић. Лепа и јака жена. Која уме да воли, али живот јој је нанео велики ударац, да изгуби свог вољеног човека. Тешко ми је да јој кажем, и њој и Емиру Кустурици, да јој та несрећа не даје право да изрекне полуистину „Да је Тита жив, ми се не бисмо растали“. Глупост која се чак можда може опростити овој жени зато што знамо коју је несрећу доживела, па и да покушамо да разумемо да је поклекла у вери. Али Емир Кустурица, он је требао ту изречену реченицу да избрише из филма ако је желео да појача патетику која је изазвана код свих нас који гледамо филм. А не да нас подсећа на тог сатрапа Титу, и то у афирмативном смислу. Да ако и код Кусте није још остало нешто од резидуалне титоистичке енергије. ……….Из мог места (у Србији), један Муслиман водник речне морнарице, (Сенад), дечко само такав, прави човек, јавио се на позив своје Муслиманске браће, отишао у Босну на ратиште, и погинуо, Бог да му душу прости. ……….Из мог места, такође један Муслиман (), човек само такав, прави човек, одбио је позив своје Муслиманске браће. Они су се одрекли од њега. Није ми познато да ли су се помирили, незгодно ми је да питам, а он пак ништа не говори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u