ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако изгледа руски војник будућности (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако изгледа руски војник будућности (ВИДЕО)

2 јула 2017

На изложби високотехнолошких предмета будућности у Москви представљен је руски војник са најновијим средствима заштите

Руски војни истраживачки центар представио је прототип борбеног одела следеће генерације. Опрема, која подсећа на ону из серијала филмова о „Звезданим ратовима“, намењена је руским војницима будућности.

Прототип се састоји од кациге, која покрива и штити лице и главу војника, и оклопа за тело, који представља производ врхунске технологије будућности.

Оклоп има такозвани егзоскелет, чија намена је да повећа перформансе и издржљивост војника у борби.

„Ово је наша визија борбеног одела будућности, које бисмо волели да направимо у наредне две године. Радимо са руским компанијама специјализованим за различите елементе борбене опреме, која ће помоћи војницима на ратишту“, изјавио је Олег Чикарев из Централног истраживачког института за прецизне машине, једног од главних руских конструктора оружја.

Руска војска се активно припрема да изађе у сусрет изазовима ратова будућности.

Прошле године саопштено је да се ради на роботима који ће постепено, уместо људи, преузети улоге војнике у ваздуху, на земљи, у води и у свемиру.

Одело, представљено у четвртак, део је новог војног пројекта „Легионар“, који подразумева и развој софистицираног оружја, комуникационих система и додатне опреме за потпуну заштиту војника од метака и гелера.

(sputniknews.com)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    E, ovi ce vanzemaljci da odbrane Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u