ПОГЛЕДАЈТЕ – ОВО ЈЕ ЦРНА ГОРА! Народ је вечерас устао: „НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!“ (ФОТО)

POGLEDAJTE – OVO JE CRNA GORA! Narod je večeras ustao: „NE DAMO SVETINJE!“ (FOTO)

6 januara 2020

Ni sneg, ni led, ni vetar, ni mraz nisu sprečili hiljade i hiljade vernika širom Crne Gore da se večeras okupe u litiji u znak protesta protiv kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti. Epske slike svedoče da vernike ništa ne može zaustaviti u odbrani srpskih svetinja.

Žabljak

Berane

Bijelo Polje

Pljevlja

Podgorica

Građani Podgorice uoči litije
© SPUTNIK / NEBOJŠA POPOVIĆ
Građani Podgorice uoči litije

Tivat

Nikšić
Mojkovac
Plužine
Andrijevica

 

KOMENTARI15 komentara

 1. Gagi says:

  Pronadjose Srbi svoju dusu!

  • Zoran says:

   U materijalnom. Za za pola veka svog zivota ne videh ovakve proteste od sytrane SPC. NI kad bezali iz Knina, ni kad NATO bombardovao, ni kad paradiranej LGBT... Ali kad je bilo? Kad otimaju MATERIJALNO. Nasli ste dusu.:)

   • Sasa says:

    Idiote

    • persida says:

     Zasto je covek idiot, rekao je sta misli, zar sada treba da ga obesimo? Netrpeljivost je strasna srpska osobina, nesto skoro zivotinjsko.

   • Suri Cat says:

    Retarde

   • Kosovac says:

    Ova sorošoidna „persida” se ufunjala među Srbe, pa stalno im deli lekcije. Sada, pošto je ona Srpkinja, ima puno demokratsko pravo da kaže: „Mi Srbi imamo životinjske osobine“. ……….Naravno, „Zoran“ nije životinja, on je idiot.

   • Spale says:

    Prijatelju, ovaj vjerni narod koji je izašao da se pomoli Gospodu u ova teška vremena, nema nikakvu materijalnu korist, oni samo pokazuju da nisu ona četiri slova koja spasavaju Srbina, oni pokazuju da je krst jedini spas, da je krst i crkva jedino što nas je očuvalo vjekovima, jer bez crkve nema porodice, tj svaka je porodica crkva u malom! A činjenica da nam crkveni velikodostojnici nisu imuni na novac je samo dokaz da su i oni samo mali i grešni ljudi, a njihov teret je veći, ali nije naša da sudimo, nego da vjerujemo u Gospoda, ako tako osjećamo da treba! Svako dobro vam želim! Mir Božiji, Hristos se rodi!

   • Slobodanka says:

    Razne teme, pa tako i ovu, stalno gledaš usko i jednostrano. Nije u pitanju samo materijalno! NATO stoji iza Milovog zakona protiv SPC kao što ovih dana stoji i iza zadušnice Paveliću u Zagrebu, i kao što je stajao iza progona Srba iz Hrvatske. Preuzimanjem SPC od strane države i njenim prenosom u CPC oni bi i sveštenike i vernike da stave pod totalitarnu kontrolu. Nije isključeno da posle otimanja SPC u Crnoj Gori da planiraju Oluju i progon Srba iz Crne Gore kao nekad iz Hrvatske.

 2. Milos says:

  Sta li kaze ekumenista Irinej?Sto ne dodje sa Vucicem pa da barem kao dva prijatelja podele zvizduke?

  • persida says:

   Njih dvojica su se vec dogovorili sa Milom sta dalje.

 3. Cp6a says:

  Braćo, svaka čast! Satanisti će da polude tamo, a vidim da lude i ovde. Kad ste u tolikom broju, ne verujem da vlast sme da preduzima ikakve provokacije, prljave trikove i podmetačine, jer za tren sve može da im izađe na nos.

 4. doktrina soka says:

  E pa dogorelo je do nokata,ali ovaj pozar nece stati vec ce se siriti,celi Balkan ustaje na noge.Ovo sa SPC je duhovno budenje.Sledi ovakva pobuna za svaku nepravdu koju vlast nanese narodu,jer Sv duh se spustio na narod ujedinio i oslobodio straha.Velicanstveno budenje,sve staro, nepotrebno i stetno ce biti unisteno.

 5. Gagi says:

  Divno je videti kako se Srbadija budi iz decenijske hipnoze. Da se ne zanosimo, ovo je tek pocetak obnove. Tek Srbima predstoje muke, zapustenu njivu nije lako ocistiti od svakakvog korova. Stari politicki hipnotizeri i glumci su jos aktivni na nasoj sceni, evo, stalno menjaju kostime i uce nove tekstove. Profesionalni artisti u cirkusima mogu da im odaju priznanje na njihovom balansiranju i umesnosti. Pustimo u ovom momentu te moralne i duhovne nakarade,vazno je da se nas narod osvestio i da je svoj um usmerio prema nasem duhovnom svetioniku i zivotnom izvoristu.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..“….. i da je naš narod svoj um usmerio prema nasem duhovnom svetioniku i zivotnom izvoristu…..“. Sedi, odličan (5).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *