POGLEDAJTE: Ples srpskih tenkova od kojih će zanemeti i ruska vojska (VIDEO)

POGLEDAJTE: Ples srpskih tenkova od kojih će zanemeti i ruska vojska (VIDEO)

23 juna 2014

Tan2014-6-23_115334418_8_620x0Četiri tenkovske posade Vojske Srbije učestvovaće, početkom avgusta na tenkovskom bijatlonu u Rusiji, a ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je danas prisustvovao pripremama, očekuje da će i pobediti.

Na tom bijatlonu, populrno nazvanom „ples tenkova“ koji ć biti održan od 4. do 8. avgustra na poligonu „Alabino“ u moskovskoj oblasti, najavljeno je do sada učešće tenkovskih posada iz sedam država.

Gašić je, izrazivši zadovljstvo uspešno obavljenim pripremama naših tenkovskih jedinca istakao da Vojska Srbije ima prijatelje i na istoku i na zapadu i da sa svima sarađuje.

On je naglasio da pripadnici Vojske Srbije u toj saradnji stiču dragocena iskustva i da pokazuju, svuda u međunarodnoj saradnji – u misijama UN i EU i „visok stepen odgovornosti, obučenosti i znanja“.

Svi partneri VS to „jako cene“, rekao je Gašić na tenkovskom poligonu „Međa“ između Niša i Leskovca, gde se naši tenkisti prirpemaju za moskovski bijatlon.

Ministar odbrane Srbije je pohvalio spremnost naših tenkovskih ekipa za predstojeći biatlon i rekao da očekuje da pobedimo.

Gašić je podsetio da će se završetak tog takmičenbja poklopiti sa njegovom zvaničnom posetom Rusiji i razgovirma sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Upitan šta očekuje od tih razgovora, Gašić je rekao da očekuje da se iznađe način za robni kredit o kome su počeli pregovori pre dve godine „i da počne polako da se formaliizuje“.

On je, uz napomenu da je „Srbiji to jako potrebno“, dodao i da treba videti kakve su mogućnosti našeg budžeta da podnese jednu takvu nabavku uz istovremenu želju ruske strane da pomognu kvalitetnim odnosom.

Ministar odbrane Srbije je podsetio i da je u pitanju aranžman kojim treba da se reši širok spektar stvari.

Upitan da li predstojeća vežba u bazi „Jug“ kraj Bujanovca, na kojoj je najavljeno učešće predstavniak država NATO i Partnerstva za mir, može da se tumači da je u koliziji sa učesčhem VS na tenkovskim takmičenjima u Rusiji, Gašić je istakao da ne vidi razlog za to.

On je naveo i da očekuje da baza „Jug“ bude međunarodni centar za obuku za učešće u mirovnim misijama, kao i mesto gde će VS nastaviti da sarađuje sa svim svojim partnerima.

Prvi deo priprema za učešće na tenkovskom bijatlonu u Rusiji tenkovske jedince Vojske Srbije obavile su na poligonu „Pasuljanske livade“ kraj Chuprije.

Od 12 tenkovskih ekipa koje su započele pripreme izabrano je četiri najboljih koji nastavljaju pripreme na poligonu „Međa“ između Niša i Leskovca.

Pripremama tenkovskih jedinica na poligonu međa prisustvovao je i načelnik Generalštaba vojske Srbije general Ljubiša DIković koji se uverio u spremnos naših tenkista.

Posle poligona „Međa“ , Gašić je obišao i renoviranu kasarnu „Stevan Sinđelić“ u Nišu čiji deo će služiti i za smeštaj dela kapaciteta rusko srpskog humanitarnog centra.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Borislav says:

    Ako ste ikad videli sta radi Ruska vojska sa tehnikom , nikada ovakvu glupost nebi napisali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *