ПОГЛЕДАЈТЕ: Сиријска војска у офанзиви ослободила 50 насеља (ВИДЕО)

POGLEDAJTE: Sirijska vojska u ofanzivi oslobodila 50 naselja (VIDEO)

28 oktobra 2015

2013-11-15T161553Z_01_SYR01_RTRIDSP_3_SYRIA-CRISISSirijska armija je uz podršku ustanika oslobodila 50 naselja u provinciji Alep, saopštio je izvor iz oružane formacije „Jastrebovi pustinje“.

„Juče je armija prodrla duboko u pravcu provincije Idlib. Oslobođeno je oko 120 kvadratnih kilometara – 50 sela. Neki žitelji Lideha i Hadadina danas su već počeli da se vraćaju u svoje domove i da raščišćavaju ruševine“, ispričao je ustanik.

Prema njegovim rečima, pored sirijske armije, u ofanzivi učestvuju odredi nacionalne odbrane i ustanici „Jastrebova pustinje“.

Saopšteno je da se ofanziva na provinciju Idlib, koju su u potpunosti osvojili teroristi, nastavlja i sa severa provincije Hama. Iz tog pravca fronta sirijska armija je uspela da se učvrsti u nekoliko naselja na granici s provincijom. Na severo-zapadu Idliba borbe se vode za grad Salma (provincija Latakija) i za gornji grad Džib el Ahmar.

Na severu provincije Latakija, prema podacima sirijske vojske, borci terorističkih organizacija Nusra fronta i Džunud Kaukaz redovno dobijaju vojnu podršku s turske teritorije. Navodi se i da se preko Turske prebacuju hiljade inostranih plaćenika.

(Izvor: sputniknews.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *