Pogledajte sličnosti između fašista iz Drugog svetskog rata i kijevske hunte koja ratuje protiv Novorosije

Pogledajte sličnosti između fašista iz Drugog svetskog rata i kijevske hunte koja ratuje protiv Novorosije

18 avgusta 2014

ukr_spec_jed_nac_123Kijevske vlasti od aprila ove godine na istoku zemlje vode oružanu borbu proiv svojih građana koji su nezadovoljni rezultatima februarskog državnog udara.

Za Kijev ratuju bataljoni specijalne namene „Azov” i „Donbas”, kao i predstavnici ekstremističkog neonacističkog političko-vojnog pokreta Desni sektor.

Zašto? Lakše je razumeti ako se pažljivo pogleda njihova simbolika.

Bataljon „Azov” bio je formiran u maju ove godine u Mariupolju. U njegovom sastavu je i četa patrolne službe milicije za posebne namene MUP-a Ukrajine. Pripadnici ”Azov” poznati su na internetu kao „crni čovečuljci”.

ukr_spec_jed_nac_2                                                                         Grb bataljona „Azov”

Znak na prednjem delu nije ništa drugo nego runa „Volfsangel” (nem. Wolfsangel, paganski zaštitnik „vučja kuka”). S jedne strane on simbolizuje zaštitu, a sa druge – napad i uzimanje protivnika u plen.

ukr_spec_jed_nac_3                                                                             Amblem „Vučja kuka” (Wolfsangel)

Ovaj znak se svojevremeno koristio u divizijama kao i nekim jedinicama Vafen SS, kakva je bila divizija „Rajh”.

ukr_spec_jed_nac_4                                             Amblem 2. Tenkovske divizije SS „Das Rajh” na automobilu

U drugom planu je simbol „Crno sunce” (Schwarze Sonne). To je okultni amblem Trećeg rajha, jedan od najomiljenijih simbola rajhsfirera SS Hajnriha Himlera.

ukr_spec_jed_nac_5                                                                    Simbol „Crno sunce” (Schwarze Sonne)

ukr_spec_jed_nac_6                                         Crno Sunce (okultni simbol) na podu zamka u Vevelsburgu

Da bi se popularisao bataljon „Azov”, često se koristi plakat Crni Korpus. Zvanični amblem bataljona sadrži natpis koji ima direktnu vezu sa SS čiji je zvanični naziv Das Schwarze Korps.

ukr_spec_jed_nac_7                                                     Zvanične novine SS – Crni Korpus iz 1937. godine

ukr_spec_jed_nac_8                                                      Jedan od zvaničnih amblema bataljona „Azov”

Bataljon „Donbas” nastao je u Dnjepropetrovsku u aprilu ove godine za borbu protiv pristalica Donjecke NarodneRepublike.

Na njegovim osnovama formiran je 24. bataljon teritorijalne odbrane „Donbas”, kao formacija Ministarstva odbrane Ukrajine. On je potčinjen Generalštabu Oružanih snaga, dok bataljon za operativne namene „Donbas” u sastavu Nacionalne garde kontroliše Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

ukr_spec_jed_nac_9                                                                     Pripadnici bataljona „Donbas”

U osnovi amblema ovog bataljona nalaze se prevrnuti i stilizovani trozubac i nacistički orao sa poluskupljenim krilima.

ukr_spec_jed_nac_10                                                                                    Grb bataljona „Donbas”

Ovakav znak su do 1935. godine koristili pripadnici Vermahta.

ukr_spec_jed_nac_11                                              Nemački vojnici dolaze 1937. u vojni logor u Nirnbergu

Mediji tvrde da pripadnici bataljona imaju tetovaže u obliku nacističkog kukastog krsta.

U maju je ukrajinski informativni portal LB.ua objavio video koji je snimljen nakon jedne bitke kod Donjecka. Na grudima jednog od poginulih jasno se vidi tetovaža sa nacističkom simbolikom.

„Desni sektor” je udruženje nacionalsocijalističkih organizacija Ukrajine. U pokret su ušle heterogene ekstremističke grupe koje su učetvovale u protestima na evromajdanu u novembru prošle godine.

Sveukrajinska organizacija Trizub „Stepan Bandera” bila je inicijator stvaranja ovog pokreta.

ukr_spec_jed_nac_12                                                       Pristalica ekstremističkog pokreta „Desni sektor”

Na kongresu pokreta, koji je održan 22. marta 2014. Godine, objavljeno je o stvaranju političke partije Desni sektor na pravnoj i kadrovskoj osnovi partije Ukrajinska nacionalna skupština. U sastav partije ušla je i UNA-UNSO, koja je prestala da postoji kao samostalna politička partija. Članovi UNSO se smatraju jednim od najekstremnijih nacionalista. Posle raspada SSSR, oni su uspeli da učestvuju u nekoliko oružanih sukoba na teritoriji bivše savezne teritorije.

ukr_spec_jed_nac_13                                                                                 Simbolika UNA-UNSO

U maju ove godine ekstremisti iz Desnog sektora i njihove pristalice su tokom sukoba u Odesi zapalili Zgradu sindikata u kom su poginule desetine aktivista Antimajdana.

Simbolika Ukrajinske ustaničke armije (UPA) – trozubac na crveno-crnoj zastavi – pripada militantnom krilu Organizacije ukrajinskih nacionalista „Stepan Bandera”.

ukr_spec_jed_nac_14                                                                                  Zastava „Desnog sektora”

Pristalice Evromajdana aktivno su koristile parolu „Slava Ukrajini!”, a opšteprihvaćeni otpozdrav je „Herojima slava!”.

Ova parola je nastala još tokom Drugog svetskog rata kao pozdrav za članove Organizacije ukrajinskih nacionalista i Ukrajinske ustaničke armije na čijem je čelu bio Stepan Bandera.

Nacionalna garda Ukrajine nastala je transformacijom Unutrašnje vojske Ukrajine 12. marta 2014. godene. Ulazi u sistem Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Ako se pažljivije pogleda amblem na rukavu pripadnika Nacgarde, u donjem delu se može primetiti – stilizovani kukasti krst.

ukr_spec_jed_nac_15                                                               Amblem-našiv Nacionalne garde Ukrajine

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Skyman says:

    Jedino sto nisu uzeli u obzir je to sto je Rusija i u II svetskom ratu glavni pobednik fasizma, bice i u ovom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *