Погледајте шта пише у ТАЈНОМ ИЗВЕШТАЈУ озлоглашеног АМЕРИЧKОГ ОБАВЕШТАЈЦА

Pogledajte šta piše u TAJNOM IZVEŠTAJU ozloglašenog AMERIČKOG OBAVEŠTAJCA

5 aprila 2019

Na osnovu statistike koju je uradio oficir Dejvid Kilkulen, koji je bio savetnik američkog generala Dejvida Petreusa i bišeg šefa CIA, ispada da je Srbija (SR Jugoslavija) za NATO daleko opasnija od terorista Al Kaide, Isila, Al Nusre i svih terorističkih organizacija zajedno, kao i drugih, po njima „nepodobnih“ režima, a kako kažu, zbog „demokratije i vladavine prava“

– Vazdušna kampanja je suviše ograničena. Kampanja protiv Isisa je jedna stvar, a uništavanje njegove sposobnosti da funkcioniše kao država je sasvim druga. Radi poređenja, tokom intervencije 78 dana na Kosovu 1999. godine, NATO je imao 19,484 vazdušna naleta, u proseku 250 dnevno.Tokom vazdušne kampanje u Libiji 2011. godine bilo je 9.700 udara za 215 dana, odnosno 45 po danu. U Avganistanu je bilo 6.500 naleta, odnosno otprilike 83 naleta dnevno. Za razliku od toga, u devet meseci vazdušne kampanje SAD su imale 2.796 naleta, nešto više od 10 dnevno u Iraku i Siriji zajedno – navodi Kilkulen u svom izveštaju.

Kako Kilkulen navodi, ratna strategija je da se neutrališe ISIS u Iraku, a kako bi se stvorio „mir“, a u Siriji da se zaustavi rat sukobljenih strana, dok je za razliku od njih, agresija na SR Jugoslaviju bila ta, da se stvori dovoljno štete Vojsci SR Jugoslavije kako bi bila prisiljena na prekid vatre.

Stoga „partnerima“ iz NATO-a, kako ih danas nazivaju, bilo je potrebno 19,484 vazdušna naleta kako bi „prisilili“ Vojsku SR Jugoslavije na „prekid vatre“, više nego na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan zajedno!

Dejvid Kilkulen je bivši australijski oficir koji je bio savetnik američkog generala Dejvida Petreusa u 2007. i 2008. godini, a kada mu je bio i savetnik za vođenje rata u Iraku.

Od 2005. do 2006. godine, bio je glavni strateg u Kancelariji koordinatora za protivterorističke akcije u američkom Stejt departmentu. Takođe, bio je savetnik britanske i australijske vlade, kao i savetnik u NATO.

(Alo)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Budi Bog s nama says:

    Pa ti naleti nisu bili problem jer su im prelete omogućile sve zemlje naši susedi, Hrvati su dozvolili da svakog delića sekunde poleću armade sa nihovih aerodroma u Croatiji. Živeli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *