ПОГЛЕДАЈТЕ УЛИЧНЕ БОРБЕ: Након руског бомбардовања, сиријски специјалци упали у легло ИД (ВИДЕО)

POGLEDAJTE ULIČNE BORBE: Nakon ruskog bombardovanja, sirijski specijalci upali u leglo ID (VIDEO)

11 oktobra 2015

Syrian-Army-600x330Učestali ruski vazdušni udari na položaje radikalnih islamista omogućili su sirijskoj vojsci da krene u ofanzivu.

Ova saradnja između vazdušnih snaga i sirijske vojske izgleda da će biti odlučujući faktor u Siriji. Zapadna koalicija nije uspela da ostvari takvu kooperaciju, piše tvzvezda.ru.

Sirijske specijalne snage, sa nekoliko tenkova, džipova i oklopnih vozila krenuli su u napad na položaje pripadnika Islamske države u pograničnom gradu Kamišli, na granici sa Turskom. Na drugoj strani fronta se nalazi oko 500 terorista.

Kamišli je važan za teroriste jer kroz ovaj grad prolazi gas i nafta. Sada su tu specijalne sirijske snage.

kamisli-650x402Inicijatiu na bojnom polju preuzeli su sirijski vojnici zahvaljujući ruskoj avijaciji. Samo poslednjih dana bombarderi su izvli 64 napada na 55 meta. U provincijama Hama i Raka su uništeni kampvoi za obuku i pažljivo kamuflirana baza terorista.

Kao rezultat udara ruske avijacije i mornarice na Islamsku državu, teroristi su za samo nedelju dana izgubili gotovo pola infrastrukture i izgubili vezu sa kanalima za snabdevanje.

Na snimcima koje je izbacila ruska TV Zvezda može se videti upad sirijskih snaga u Kamišli i pucnjava sa teroristima koji su nakon vazdušnih ruskih udara u rasulu.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. darko says:

    tekst lazana kao mnogi ne mozes grad od 30 000 osvojiti s 500 terorista takav grad treba drzati 5000 naravno tih 500 prave nered ali grad njima nije osvojen i ovak oje u svim tim gradovima gdje su ubaceni niti jedan grad oni NIKAD NISU DRZALI OSIM U NOVINAMA I LAZIMA

  2. Miloš says:

    Šta ti Darko sa tvojim komentarom oćeš da kažeš, ne razumem te objasni svoje pravo mišljenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *