ПОГОДАК У ЈЕЛОУСТОУН УНИШТИО БИ АМЕРИКУ! Стежу се клешта, ломи се украјинска сила, падају Бахмут и Авдејевка!

ПОГОДАК У ЈЕЛОУСТОУН УНИШТИО БИ АМЕРИКУ! Стежу се клешта, ломи се украјинска сила, падају Бахмут и Авдејевка!

30 марта 2023

Када је Николај Патрушев, секретар Савета безбедности Руске Федерације, рекао да Русија располаже оружјем које може уништити САД, претпостављам да је мислио на неколико оружја, изјавио је Ђуро Билбија, уредник портала Факти и дугогодишњи дописник Новости из Русије, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор.

– Русија може да уништи САД и направи огроман проблем целој планети, ако би гађала и погодила супервулкан испод националног парка Јелоустоун. Дошло би до ерупције вулкана и ланца земљотреса, али нуклеарна зима би наступила за добар део планете – упозорава Билбија.Он је у емисији говорио о торпеду Посејдон, ракетама Сармат и Авангард и хиперсоничном оружју које је без премца, како је рекао, и изложио на који начин свако од ових оружја може угрозити САД.

– Израелски војни експерт Јакоб Кедми, тврди ако би дошло до размене нуклеарних удара, чак и у случају да САД прве нападну, оне би у узвратном удару по принципу такозване „мртве руке“ биле буквално збрисане, јер су неупоредиво мањи простор, док би у Русији преживело барем 30 милиона људи – казао је Билбија.

Такође, рекао је да свим сложеним системима у Украјини управљају странци, те да има НАТО војника у украјинским униформама, који долазе из различитих земаља, укључујући и САД.

– Израел је повукао своје људе отуда, а имао је између 538 и 547 људи. Ако је Израел имао толико, колико тек онда имају Американци, Немци, Британци, Пољаци, јер то су главне земље које учествују у операцијама. То нису људи који чекају у рововима, или иду у јуриш, они су удаљенији од првих борбених линија. Мада има и ових других који учествују непосредно у борбама, поготово Пољака којих је јако много, има и Холанђана и Норвежана и многих других, који су се формално демобилисали у својим армијама и обукли украјинске унфироме – открива Билбија.

Он је говорио и о размештању тактичког нуклеарног оружја у Белорусији, те дебелим зидовима и подземним каналима Авдејевке, које користи украјинска војска. Међутим, како је казао, „стежу се клешта“ око Авдејевке, Бахмут је пред падом, а са падом Бахмута, по његовим речима, пашће и Авдејевка и Маринка и Северск.

Он је рекао да се ту „ломи украјинска сила“ и да је Украјина само у Бахмуту изгубила војску величине Војске Србије.

Након тога следи удар на трећу линију и последњу линију украјинске одбране, али према Билбији, то неће уследити одмах.

– Мислим да ће Руси прво сачекати ту најављивану украјинску офанзиву, а онда ће да крену у контраофанзиву и биће то нешто сасвим друго, што досад нисмо видели – најавио је он.

Билбија је рекао да Украјинци, према неким изворима, спремају 200.000 војника, а планирају десант преко Дњепра код Херсона, како би кренули ка Криму. Он је објаснио на који начин би тај десант био изведен, са циљем да успешно пређу велику реку са што мање жртава, а о томе више можете чути у емисији.

(Правда)

KOMENTARI6 коментара

 1. M says:

  Ukrajinci će masovno prelaziti i preći Dnjepar puno sjevernije,neometano i kroz duže vrijeme i u malim grupama, i locirati se,grupirati u više grupa u istočnoj Ukrajini,i imati tako uvjete da udare bilo gdje!A gdje će udariti to samo oni znaju! Moguće udare i istočno, prodru u Rusiju i skrenu južno da odsjeku cijeli Ruski vojni korpus u Ukrajini!Ono što su Rusi mogli učiniti a nisu,da prodru sjeverno od Harkova do Dnjepar i odsjeku cijelu južnu Ukrajinsku grupu!No Rusi vjerovatno čekaju tu Ukrajinsku ofenzivu da odluče što će oni, a vjerovatno će prvo pokušati zaustaviti,opkoliti i uništiti taj Ukrajinski prodor jer će u tom slučaju moći lakše raditi dalje sve što požele!

 2. Miroslav says:

  Русија не може да погоди мостове и железницу у Украјини преко којих Украма стиже оружје са Запада а не да маштају да гађају Америку.

 3. milorad5 says:

  ako taj vulkan eksplodira SVI smi mrtvi,ako preživi 1000 ljud i biće ČUDO.

  • Portopranco says:

   Možda je ovo što priča Đuro Bilbija mitologija. Ruska vojska u dosadašnjem toku sukoba nije pokazala da je savršena. Imaju problema s komandnim kadrom i nedovoljnim brojem vojnika što im onemogućava da izvode operacije šireg obuhvata. Do danas nisu pogodili ni uništili niti jedan most preko Dnjepra. A ukri su (odnosno Ameri čiji tehničari rukuju sistemima Himars) preko 200 puta pogodili i teško oštetili Antonovski most preko Dnjepra kod Hersona. Pouzdanih informaciju nemamo, možda je sve ovo što tvrdi Đuro Bilbija puna istina, ali ja bih s obzirom na dosadašnje iskustvo stvari primao s određenom rezervom.

 4. mister x says:

  kakva ukrajinska ofanziva budalo oni imaju ukupno 200000 trecepozivaca iz desetog kruga mobilizacije sa 24 sata obuke!Rusi pak imaju 31 milion rezervista,njih 2,5 miliona su pod ugovorom i imaju 15 dana obuke svake godine!

 5. Kulak says:

  Neće ukronacisti s 200.000 obučenih vojnika preći Dnjepar kod Hersona i krenuti prema Krimu. Nakon svih strašnih gubitaka u ljudstvu koje imaju, oni toliko prave vojske nemaju. Možda jedino da im ustaše i ostali iz NATO pakta daju gotovu pešadiju. Samo,kada bi se to desilo i kada bi ukronacisti zaista krenuli u agresiju na Krim, Rusi više ne bi vodili borbe na način da visoko preciznim oružjem gađaju vojne ciljeve. Tada bi svi gledali kako Kijev i Lvov izgaraju do temelja u plamenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u