ПОГРЕШНА ПРОЦЕНА ЗЕЛЕНСКОГ КОЈА ЋЕ ГА СКУПО КОШТАТИ

ПОГРЕШНА ПРОЦЕНА ЗЕЛЕНСКОГ КОЈА ЋЕ ГА СКУПО КОШТАТИ

11 маја 2023

Високо рангирани украјински званичници страхују да резултат противнапада неће оправдати очекивања које администрација председника Владимира Зеленског ствара око њега, пише Тхе Wасхингтон Пост.

„Груписање војних снага пред маневром, чији детаљи се држе у тајности, навели су кијевски режим да размишља о томе који резултат ће бити довољан да импресионира Запад, посебно Вашингтон“, наводи се у објави.Аутори чланка су подсетили на речи шефа Министарства одбране Украјине, Алексија Резникова да су очекивања од будуће кампање прецењена. Званичник је нагласио да западни партнери чекају „пример успеха“ из Kијева да се покажу пред својим грађанима, али је признао да не зна какве ће бити његове размере.

Док Украјина настоји да направи брз продор, војне операције су се на истоку и југу претвориле у исцрпљујућу артиљеријску битку. Kијеву ће бити тешко ако не и немогуће, да потисне руске трупе на положај пре почетка специјалне војне операције, приметили су аналитичари.

Ако Оружане снаге Украјине не успеју, онда ће Kијев или изгубити војну подршку или ће се суочити са притиском Запада да преговара са Москвом, што ће се највероватније одвијати под руским условима.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. Kulak says:

    Ako banderovci krenu u nekakvu kontraofenzivu prema Azovskom moru, RUSI mogu pokrenuti veliku ofenzivu prema Černigovu i Harkovu. Zašto bi severoistočni front mirovao kad RUSI upravo na tom pravcu imaju golemu geostratešku prednost?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u