ПОГРЕШНА ПРОЦЕНА ЗЕЛЕНСКОГ КОЈА ЋЕ ГА СКУПО КОШТАТИ

POGREŠNA PROCENA ZELENSKOG KOJA ĆE GA SKUPO KOŠTATI

11 maja 2023

Visoko rangirani ukrajinski zvaničnici strahuju da rezultat protivnapada neće opravdati očekivanja koje administracija predsednika Vladimira Zelenskog stvara oko njega, piše The Washington Post.

„Grupisanje vojnih snaga pred manevrom, čiji detalji se drže u tajnosti, naveli su kijevski režim da razmišlja o tome koji rezultat će biti dovoljan da impresionira Zapad, posebno Vašington“, navodi se u objavi.Autori članka su podsetili na reči šefa Ministarstva odbrane Ukrajine, Aleksija Reznikova da su očekivanja od buduće kampanje precenjena. Zvaničnik je naglasio da zapadni partneri čekaju „primer uspeha“ iz Kijeva da se pokažu pred svojim građanima, ali je priznao da ne zna kakve će biti njegove razmere.

Dok Ukrajina nastoji da napravi brz prodor, vojne operacije su se na istoku i jugu pretvorile u iscrpljujuću artiljerijsku bitku. Kijevu će biti teško ako ne i nemoguće, da potisne ruske trupe na položaj pre početka specijalne vojne operacije, primetili su analitičari.

Ako Oružane snage Ukrajine ne uspeju, onda će Kijev ili izgubiti vojnu podršku ili će se suočiti sa pritiskom Zapada da pregovara sa Moskvom, što će se najverovatnije odvijati pod ruskim uslovima.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Ako banderovci krenu u nekakvu kontraofenzivu prema Azovskom moru, RUSI mogu pokrenuti veliku ofenzivu prema Černigovu i Harkovu. Zašto bi severoistočni front mirovao kad RUSI upravo na tom pravcu imaju golemu geostratešku prednost?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *