ПОЈАЧАВА СЕ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ: НАТО прави нову велику базу у нашем комшилуку, ЕВО ГДЕ! (ВИДЕО)

POJAČAVA SE PRITISAK NA SRBIJU: NATO pravi novu veliku bazu u našem komšiluku, EVO GDE! (VIDEO)

4 avgusta 2018

NATO planira da izgradi vazduhoplovnu bazu za Zapadni Balkan.

Ona će biti u Albaniji, tvrdi albanski premijer Edi Rama.„Severnoatlanski savet je odobrio odluku da se izgradi prva vazduhoplovna baza na Zapadnom Balkanu u Albaniji. Od sredstava Severnoatlanskog saveza i u partnerstvu sa Vladom Republike Albanije, NATO će investirati više od 50 miliona evra, samo za prvu fazu projekta modernizacije vazduhoplovne baze u Kučovu“, naveo je Rama na svom nalogu na Fejsbuku.

On je dodao da će Kučeva, takođe, služiti kao nacionalna baza za albanske vazduhoplovne snage ocenivši da ova strateška investicija NATO u Albaniji predstavlja novi standard za oružane snage Albanije.

„Nesumnjivo, ova ogromna investicija stvara nove prilike za ekonomski i socijalni razvoj celog regiona, gde se planira izgradnja ove nove vazduhoplovne baze uz pomoć najnovije tehnologije“, naveo je Rama.

On je naglasio da su u toku direktni razgovori sa SAD, koje je nazvao „strateškim partnerom“ Albanije, kako bi se dodatno modernizovali albanski vazduhoplovni kapaciteti.

Rama je najavio da se očekuje da će se zajedničke odluke, proistekle iz ovih razgovora, uskoro naći pred američkim Kongresom kako bi mogao da ih odobri, prenosi MIA.

(Tanjug/Alo)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    NATO se pomerio na zapadne granice Rusije sa veoma snažnom infrastrukturom, tako da ideja o bazi u Albaniji dosad delovala je nerealno. Ovo su zapravo velikoalbanske pretenzije Tirane. Ovo je i rivalstvo medju članicama NATO-a ko će biti glavni Albanija ili npr. Crna Gora. U Montenegru NATO ne mora ništa ni da osniva jer celu Crnu Goru mogu da kontrolišu iz Albanije što Albancima izgleda veoma veliko i značajno za njihovu stvar. NATO baze u Albaniji bile bi zapravo podrška i osnaživanje velikoalbanske ideje a za koju kao udarnu pesnicu koriste separatiste na Kosovu i Metohiji. Takođe, treba imati u vidu da i Albanci na Kosmetu i u Albaniji kao i mnogi drugi sada jašu na antiruskoj histeriji na Zapadu, gde svi odjednom vide i pronalaze ruskog neprijatelja na svakom delu zemaljske kugle. Sada bi svi da budu nekakvi prvoborci u tom suprotstavljanju navodnoj agresivnoj ruskoj pretnji. Medjutim ako bi došlo do stvarnog sukoba sa Rusijom ubrzo druge bi se pesme pevale iz Albanije.

  2. Miraš says:

    Od svih lidera u regionu jedino Djordje Ivanov zaslužuje poštovanje, a ovo sve ostalo je bolesna žgadija. Djukanović je odavno u politici i ne mogu da se načudim njegovoj najvećoj gluposti da uvede Crnu Goru u NATO. Ali u neokolonijama u regionu a i u celoj istočnoj Evropi je tako da svuda uporno guraju na vlast sebi poslušne domaće baš budale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *