ПОЈАВИО СЕ ОПАКИ ПЛАН ИЗРАЕЛА!

POJAVIO SE OPAKI PLAN IZRAELA!

21 juna 2024

Izjave izraelske vojne komande o odobravanju planova za brzi napad na Liban za potpuno uništenje Hezbolaha, omogućile su vojnim stručnjacima da donesu definitivne zaključke o generalnom planu izraelske komande da uništi sve svoje protivnike u regionu.

Kao što je poznato, izraelska vojska je započela kopnenu operaciju u Pojasu Gaze posle terorističkog napada militanata palestinskog pokreta Hamas 7. oktobra prošle godine.Tada je vojni i politički vrh Izraela izjavio da Tel Aviv nema drugih protivnika na Bliskom istoku. Tako se Izrael zaštitio od rata na dva fronta, koji vrlo verovatno ne bi izdržao.

Sada, kada je palestinska enklava u suštini zbrisana sa lica zemlje i blizu prave humanitarne katastrofe, Tel Aviv je prsnuo ratobornim izjavama protiv još jedne moćne regionalne organizacije. Reč je o libanskom Hezbolahu, koji nema ništa manje razloga da mrzi sve što je povezano sa Izraelom nego Hamas.

Ako izraelska vojska sada pokrene operaciju u Libanu, posledice po ovu državu ne bi mogle biti manje destruktivne nego po pojas Gaze. Naravno, Hezbolah neće tako lako odustati, a oni imaju čime da odgovore na primetno pohabanu izraelsku vojsku, ali i dalje sile neće biti jednake.

Malo je verovatno da će Hezbolah imati na raspolaganju dovoljan broj projektila da prodre u moćni izraelski sistem PVO, a bez ovoga ne može biti govora ni o kakvom uspehu na zemlji.

I mada određene zabrinutosti u vezi s tim postoje čak i u Vašingtonu, koji je, po svemu sudeći, prilično ozbiljno shvatio nedavnu izjavu lidera Hezbolaha da bi, ukoliko bi se pokrenula kopnena operacija u Libanu, pokret mogao da napadne celu teritoriju Izraela.

Niko ne želi da situaciju u regionu dovede do još jednog sukoba punog razmera. Osim, verovatno, Izraela, koji očekuje da se obračuna sa svim svojim neprijateljima, pojedinačno.

(TV Front)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Makro-napoleon says:

    U bezobrazni jedni jehovci, pa umesto da ih je njihova biblija učinila milosrdnim i ljudima punim ljubavi za bližnje kako sve lepo tamo piše, i da su izgradili svoju savest u skladu sa nebeskijem načelima, oni zatrokirali u satanizam bre...ispada da je veoma, veoma, veoma tanka crtica i razlika između bogočoveka i sataniste, vernika i neverujućeg, učenog duhovnim i svetim knjigama i neučenog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *