Pojedinci bi da sruše Republiku Srpsku

Pojedinci bi da sruše Republiku Srpsku

28 februara 2014

banjaluka (31)Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Pantelija Ćurguz pozvao je danas borce da ne nasedaju na manipulacije, jer su pojedinci „preuzeli obavezu da ruše ustavnopravni poredak Srpske“.

Ćurguz je ocenio da su upitne moralne karakteristike onih koji danas u Banjaluci organizuju proteste dela boračke populacije.

„Među onima koji će danas izaći na proteste ima časnih boraca, ali je ključno pitanje kakve su moralne karakteristike onih koji ih predvode“, rekao je Ćurguz i ponovio da neće podneti ostavku na mesto predsednika BORS-a na zahtev nekih drugih organizacija.

On je istakao da u izbornoj proceduri u BORS-u imaju pravo da učestvuju samo članovi organizacije.

„Ne možemo uzeti naša normativna akta i baciti ih u blato. Imaju li druge organizacije takva akta i uređene odnose“, zapitao je Ćurguz i napomenuo da se, ukoliko bude „načet“ BORS, ide na razaranje ustavnopravnog sistema Srpske.

Radojičić: Borci da ne dozvole da budu izmanipulisani

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da ne podržava proteste koje je u Banjaluci najavio određeni broj boračke populacije, jer se, između ostalog, vežu za 28. februar i 1. mart, datume koji u Srpskoj asociraju na događaje koji su jedni od od uzroka rata.

„Drugo, najavljuje se osnivanje plenuma po modelu Federacije BiH. Teško je ne videti paralelu između jednog i drugog, a javno je rečeno da u logistici okupljanja stoje neke nevladine organizacije koje nemaju veze sa boračkim kategorijama“, rekao je Radojičić.

On je istakao da svi stvarni borci treba da vode računa da ne budu izmanipulisani.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *