ПОКАЗУЈУ ПРАВО ЛИЦЕ – ЦРНА ГОРА УВОДИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ

POKAZUJU PRAVO LICE – CRNA GORA UVODI SANKCIJE RUSIJI

27 maja 2021

Crna Gora će se pridružiti restriktivnim merama Evropske unije protiv Belorusije, rekao je crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

Radulović je, na pitanje da li će se Crna Gora priključiti sankcijama EU prema Belorusiji i koliko bi to moglo uticati na turističku sezonu, rekao da su „spoljnopolitički prioriteti jasni i da je to evropska integracija države, dobra regionalna saradnja i kredibilno članstvo u NATO“On je kazao da će Crnoj Gori uskoro doći poziv da se priključi restriktivnim merama.

„Kada dođe poziv za priključenje restriktivnim merama, Crna Gora će se priključiti i nastaviti da ima 100 odsto usklađenosti sa zajedničkom inostranom politikom“, poručio je Radulović, preneo je Tanjug.

Radulović je potvrdio i da je Vlada Crne Gore donela odluku o opozivu još šest ambasadora.

Razlog tome, rekao je, je radi autentičnog predstavljanja spoljne politike.

Opozvani su ambasadorka pri UN Milica Pejanović Đurišić, ambasadori u Hrvatskoj Boro Vučinić, Sloveniji Vujica Lazović, Argentini Srđan Stanković, Velikoj Britaniji Vladimir Beratović i ambasador pri Savetu Evrope Zoran Janković.

KOMENTARI10 komentara

 1. da da says:

  Bivši Srbi uvek postaju poltroni svima i to javno izjavljuju kao neki napredak u životu,a u principu ih niko ne zarezuje dva posto.Ako neki Srbin ide kod njih na more taj nema samopoštovanja prema svojoj zemlji,koju ove ustaše milogorske svakodnevno ponižavaju.

 2. Pravda says:

  Vecije podguznije muha od ovije monte/kinte/negrina na cijelome svijetu nema.

 3. Covid histery idiot says:

  Proslavice se u eu i nato, propast im garantuju zapadni fasisti.

 4. test01 says:

  Evo vam "nova vlada" za koju su se SRBI borili (da se ne lazemo - 90% stanovnika CG su SRBI). Rekao sam od pocetka da su Srbima opet podmetnuli kukavicije jaje a Djedo je "iznenada obolio i umro" dok zapadni puleni prezivljavaju trovanje najopasnijim otrovom na svetu. Na celnu funkciju bezbednosti CG je doveden siptar (naravno uz manipulacije). Sta je sledeci potez iz CG (to jest marioneta koje su i dalje na vlasti)?

 5. doktrina soka says:

  A sta da rade od EU trebaju novac da plate dug KIni ili ode komad,luka Bar, C.G. Moze C.G. imati izbore dan za dan,koja god vlast dodje ima da slusa gospodara u koga je kesa.Crnogorcima samo ostaje da se trce i da robuju,izem ti njihovu samostalnost i suverenitet,kada su gola guzija ,bili i biti ce,od kada je sveta i veka.

  • Strsljen says:

   Knezevicu, Mandicu, Mrdojevicu... Obarajte tu vladu i na nove izbore... Ivo je bruka sta ovaj Krivi, sa Bakijem i Furundjijom radi id Crne Gire... Obraza tu nema...

 6. Čist je ko Suza says:

  No, pa nema love od unije iz brisela i mmf-a ako ne uvode dirigovane sankcije, a njihova valuta je evro? Pa šta očekivati da odbiju i dobiju sankcije od europe? Ma nema tu ni lica ni obraza i posle Mila tu je opet neki Milo.

 7. persida says:

  Zabole me za Montenegrine, sve bi ih proterala iz Srbije, a na celo povorke bi stavila masona Beckovica.

 8. Milan says:

  Nova vlada trenutno nema puno prostora jer u Skupštini imaju samo jednog poslanika više i imaju veoma raznolik savez vladajućih stranaka. Plus nemaju još uvek vašeće tužilačke zakone, ali imaće ih uskoro. Zato vuku potez po potez, stanje će se popravljati korak po korak. Milaš će početi da ozbiljnije gubi kad pokrenu tužilačke zakone. Zatim stupiće na snagu i Temeljni ugovor sa SPC u Crnoj Gori, što će za sve koji ga podržavaju isto biti jasan dokaz da njihov Milonja definitivno gubi moć. Zasad Milo itekako drži konce vlasti jer ima očuvane stare poluge, ali neće on još dugo.

 9. Milan says:

  Nova vlada dok se ne učvrsti iznutra, ne može da se protivi aktuelnim zahtevima EU. Ali kasnije će moći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *