POKAZUJU PRAVO LICE: Šovinistička farsa u Zagrebu oko Srbije i EU

POKAZUJU PRAVO LICE: Šovinistička farsa u Zagrebu oko Srbije i EU

15 januara 2014

Ruza-Tomasic-Domovinski-rat-nije-gotov-a-Srba-je-u-Vladi-30-posto.-Nije-im-bas-tesko_ca_largeRuža Tomašić, poslanica Evropskog parlamenta i predsednica desno orijentisane Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević, pozvala je građane Hrvatske da joj pomognu u pisanju govora o napretku Srbije prema članstvu u EU, za sutrašnji sastanak u Strazburu, prenosi zagrebački Večernji list.

Tomašićeva je rekla da je reč „o važnoj temi za Hrvatsku“ i da želi da čuje glas naroda o izveštaju o Srbiji koji pred poslanike stavlja Evropska komisija.

Tomašićeva, inače, poznata po nacionalističkim ispadima i antisrpskim izjavama, građanima je preporučila link na kome mogu da se informišu o sadržaju Izveštaja o napretku Srbije.

Ovo je, konstatuje list, prvi put da jedan hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu traži mišljenje građana o temi o kojoj će biti reči na plenarnoj sednici, a Ruža Tomašić najavljuje da će joj to biti stalna praksa.

Uoči svake plenarne sednice EP ponudiće, kaže, jednu ili nekoliko tema koje smatra posebno značajnim za Hrvatsku i pozvati građane da joj kažu svoje mišljenje. Tako će joj, navodi, pomoći da „kreira stav koji je najbolji za odbranu interesa Hrvatske“, najmlađe države koja se EU priključila 1. jula 2013. godine.

Ona je građane pozvala da joj komentare šalju i na njene profile na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Evropski parlament sutra će raspravljati o predlozima rezolucija o Srbiji i Kosovu, koje su nastale na osnovu godišnjih izveštaja izvestilaca Jelka Kacina i Ulrike Lunaček.

Očekuje se da rasprava, čiji je početak zakazan za tri popodne na plenarnoj sednici u Strazburu, bude kratka, jer su predlozi obe rezolucije još prošle godine usvojeni na sednicama Komiteta za spoljne poslove EP.

U četvrtak, dan nakon rasprave, poslanici će glasati o predloženim rezolucijama.

(RTS)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *