ПОКЛОН ОД МЕРКЕЛОВЕ: Српској војсци стиже још 4 хеликоптера?!

POKLON OD MERKELOVE: Srpskoj vojsci stiže još 4 helikoptera?!

4 januara 2017

Nakon kupovine devet novih Erbasovih helikoptera, u zapadnim medijima pojavila se i informacija da će Srbija od Nemačke dobiti i još četiri polovna.

Nemačka će Srbiji donirati četiri korisćena Erbasova vojna helikoptera tipa H145M, piše britanski vojni magazin Džejns difens vikli.

Magazin, koji se bavi globalnim vojnim temama i aktivnostima vojne industrije, se poziva na nepotvrđene izveštaje.

Kako navode, time bi srpska vojska imala flotu od deset ovakvih višenamenskih helikoptera, pošto će po ugovoru potpisanom 28. decembra Srbija od Erbasa kupiti šest helikoptera H145M za vojsku i tri za policijske snage.

Ministarstvo odbrane i MUP Srbije zaključili su sa kompanijom Erbas helikopters ugovor za nabavku devet helikoptera H145M, saopštilo je nedavno Ministarstvo odbrane.

Kroz ovu nabavku Ratno vazduhoplovstvo i protiv-vazduhoplovna odbrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP Srbije, opremaju se poslednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtevnijih misija – transport, traganje i spasavanje, borbene misije, medicinska evakuacija, nadzor i osmatranje…

KOMENTARI8 komentara

 1. zoran says:

  Nekako mi se čini da naoružavaju i nas i Hrvate, ali ne jedne za druge nego, mož' biti da misle da će im trebati vojna granica na ovom prostoru? Kao da počinje da raste broj onih kojim ne odgovara meki stomak Evrope....

 2. marinko says:

  otkud njemacka da naruzava srbe o boze svasta siguro su gobri hilohopteri hhhhhh

  • Rusofil says:

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. Miroslav says:

  Fasisti se uplasili Rusa, nama su u zadnjih sto godina sva zla dolazila iz Nemacke, koju je Staljin zaboravio da spali do temelja.

 4. Rusofil says:

  Jujuju jesu se razletili s poklonima ovi fašisti a sve će biti protiv njih upotrebljeno kada dođe vreme nego kako rusi nas počeše naoružavati neki stisak zadnjice kod natovaca poče hahaha

 5. Rusofil says:

  Fašisti ostavi te to smeće kod sebe nama to netreba 😂😂😂

 6. Rusofil says:

  Prpa od ruskog naMigivanja 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 7. ! says:

  Postala baba Adolfina, baba mraz!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *