ПОКРЕНУЛА СЕ ЕЛИТНА 41.ТЕНКОВСКА БРИГАДА: Примећени тегљачи са тенковима Т-72Б1В на западу Венецуеле

ПОКРЕНУЛА СЕ ЕЛИТНА 41.ТЕНКОВСКА БРИГАДА: Примећени тегљачи са тенковима Т-72Б1В на западу Венецуеле

8 фебруара 2019

На западу Венецуеле су примећени основни борбени тенкови Т-72Б1В који су пре неколико година набављени из Руске Федерације. Наиме, ови тенкови се налазе у наоружању 41.тенковске бригаде венецуеланске војске. Команда венецуеланске армије је одлучила да пребаци делове ове бригаде у западне делове земље, као рекцију на све већу концентрацију колумбијске војске у пограничном делу са Венецуелом.

Поред тога, у овом моменту су у току последње припреме пред почетак стратегијске војне вежбе која ће се средином месеца одржати у Венецуели. У овој вежби ће учествовати и тенкови 41.тенковске бригаде из састава 4.оклопне дивизије венецуеланске армије.Ова бригада спада у најелитније саставе венецуеланске војске. Њени оклопни батаљони су наоружани тенковима Т-72Б1В, док је механизовани батаљон опремљен борбеним возилима пешадије БМП-3, такође совјетске/руске производње.

Претпоставка је да венецуеланска армија у свом саставу има укупно 92 основна борбена тенка Т-72Б1В. Овај тенк је настао на бази тенка Т-72Б. Основни оклоп овог тенка је прекривен динамички оклопом типа „Контакт-1“. Ови модули су ефикасни против кумулативних пројектила испаљених из других тенковских топова и сличних система. Њихова основна улога је разбијање и неутрализација кумулативног млаза приликом удара гранате у оклоп тенка. Ватрена моћ тенка Т-72Б1В се огледа у томе што тенковски топ 2А46-М, поред класичне, може да испаљује и ракете. Ради се о ласерски навођеним ракетама 9К120 „Свирь“ домета до 4км и пробојности око 700мм оклопа.

(bog-rata.com)

KOMENTARI5 коментара

 1. Slobodanka says:

  Da li je ratni scenario u Venecueli osmišljen kao zamka za "neposlušnu" Rusiju? Ako bi SAD razvile sukob u Venecueli pre najavljenog povlačanja američkih trupa iz Sirije i još kad bi ubrzo namamili ruske vojne snage u novi konflikt u Venecueli, da li bi tada odustali od najavljenog povlačenja iz Sirije??? KAKVE ŠANSE IMA VOJSKA SAD-A DA NAPRAVI PREOKRET U SIRIJSKOM RATU AKO BI SE RUSIJA UVALILA U JOŠ JEDAN OZBILJAN RATNI KONFLIKT? Potencijalni venecuelanski konflikt za Rusiju ЈЕ veći izazov jer je geografski udaljeniji, a najvažnije je ruske vojne snage bile bi razapete izmedju dva ozbiljna konflikta. Od 02.02. Amerikanci se zvanično povlače iz sporazuma INF ŠTO JE POTENCIJALNI TREĆI RATNI SUKOB ZA RUSIJU IZ EVROPE POČETKOM AVGUSTA OVE GODINE. Da li Tramp namerno objavljuje odluke koje nisu usaglašene ni sa Pentagonom ni sa Kongresom i Senatom i za koje i sam zna da će biti ubrzo istopljene, ali dok žive služe kao odličan mamac za "naivnu" Rusiju? Bez obzira što očekuje napad pitajući se da li smo mi sledeći posle Iraka, Sirije i Libije ZASAD VENECUELA NE TRAŽI VOJNU POMOĆ RUSIJE. ... 1. 29.03.2018. Tramp: "Uskoro izlazimo iz Sirije. Neka se drugi sada brinu o njoj“ - I zatim samo dve nedelje kasnije 14.04.2018. trojna NATO koalicija raketirala je Siriju zbog navodne upotrebe hemijskog oružja u Dumi. ... 2. Sreda 19.12.2018. Tramp je proglasio pobedu nad "Islamskom državom", mediji su objavili da će oko 2.000 američkih vojnika napustiti Siriju u roku od 60 do 100 dana. (Po toj izjavi povlačenje američkih trupa iz Sirije bi bilo završeno od 20.02.2019 do 31.03.2019.) Trampova naredba o potpunom povlačenje SAD-a iz Sirije, dočekana je besom i nevericom u establišmentu u Vašingtonu koji se nadao da će promeniti režim u Damasku. Unutar SAD i dalje postoji visoko neslaganja oko povlačenja iz Sirije! ... 3. U medjuvremenu nastoje da se rodi novi venecuelenski konflikt! Dana 05.01.2019. Huan Gvajdo je izabran za predsednika Nacionalnog parlamenta Venecuele, a već 23.01.2019. samoproglasio se na ulici pred svojom publikom za šefa države Venecuele. Počinje primena novog evropskog i svetskog standarda PREDSEDNIK DRŽAVE SE POSTAVLJA SAMOPROGLASOM NA ULICI i počinju međunarodna priznanja američke marionete za šefa države. Samo dva dana kasnije 25.01.2019. određen je Eliot Abrams za specijalnog izaslanika SAD za Venecuelu. Iz Kolumbije priprema se mogući napad na Venecuelu... ISTOVREMENO NA TERENU U SIRIJI NEMA OZBILJNIH ZNAKOVA DA SE AMERIČKA VOJSKA POVLAČI.

 2. Slobodanka says:

  Venecuelanski scenario: OSIROMAŠEN AMERIČKIM SANKCIJAMA I NISKIM CENAMA NAFTE (KOJE ISTO FORMIRA SAD) I GLADAN VENECELANSKI NAROD GLE ČUDA NEĆE DA JEDE AMERIČKU HUMANITARNU POMOĆ PA ĆE IH ZATO PRISILNO HRANITI KOLUMBIJSKI BORCI SA ORUŽJEM NA GOTOVS ?! Kad bi mogli najpre bi se oni pozabavili sa "hranjenjem" šefa države, sa Nikolasom Madurom, koji naizgled ne ostavlja utisak da je gladan. Konflikti na granici sa Kolumbijom su mogući, ali ratni plamen može da se okrene ka unutrašnjosti Kolumbije. ... "Asad koji mora da ode" pa nije otišao, nego otišli su sa političke scene mnogi njegovi progonitelji. Tako slično biće i u Venecueli. Već su se izjasnili "Maduro koji treba da ode", a Nikolas Maduro će biti šef države i 2020 i 2021 i 2022 itd. godine. Koliko brzo će sa političke scene nestati oni koji ga progone? Tramp da li će uopšte biti ponovo izabran na izborima 2020? Koliko dugo će još biti na sceni Majk Pompeo? Makron? Merkel? Mogerini? ITD.?

 3. Roy says:

  Na ciju ce stranu stati veliki demon iz Vatikana? Na stranu Venecuele ili Amerike i Kolumbije?

  • Milan says:

   Jedan papa se izjasnio da on sada zavisi od dobre volje tamo nekog Huana Gvaido te ispada da papa prećutno odobrava što nema mirnih pregovora za okončanje političke krize u Venecueli. ... 1. Pre 4 dana 04. Februara Nikolas Maduro za italijansku televiziju TG24: "Uputio sam pismo papi Franji. Rekao sam mu da sam u službi Hrista i u tom duhu sam zamolio za pomoć u procesu olakšavanja i jačanja dijaloga", na taj način je Maduro zamolio papu da posreduje u mirnim pregovorima. ... 2. Juče 07 Februara pišu da Papa Franja spreman je da vidi da li će vođa venecuelanske opozicije Huan Gvaido, koji se proglasio za privremenog predsednika, prihvatiti posredovanje Vatikana u nastojanju da se ponovo pokrene razgovor. Prema rečima portparola Vatikana Alesandra Džizotija, cilj tih razgovora bilo bi mirno okončanje političke krize u Venecueli, prenosi AP. Navodi se da je Džizoti saopštenje izdao pošto je papa Franja rekao novinarima da bi razmotrio Madurov zahtev za učešće Vatikana, ali je naglasio da je „preliminarni uslov“ za bilo kakvo spoljno posredovanje da zahtev dođe od obe strane.

 4. Slobodanka says:

  Evo istine da trenutno SAD nameću najmanje dva ozbiljna ratna konflikta u kojima bi se tesno sudarali sa Rusijom: i Sirija i Venecuela. Ili namerno ne idu iz Sirije da bi usporili eventualnu rusku pomoć Venecueli. Dok rade na otpočinjanju konfikta na zapadu Venecuele vest iz Sirije je: "Rusija: Nema nikakvih indicija da Amerika napušta Siriju". - 08.02.2019. Ne postoje nikakve indicije da se sprovodi namera američkih vlasti kada je reč o povlačenju vojske iz Sirije, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinjin. „Izjava američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju iz Sirije drastično je izmenila situaciju i atmosferu na terenu, to kako ljudi gledaju na budućnost. Međutim, zasad nema nikakvih indicija da se ta namera sprovodi“, istakao je Veršinjin. On je dodao i da ruska strana ne vidi zbog čega je američka vojska i dalje pozicionirana u Tanfu (jug Sirije i jug pokrajine Homs, južno od strateški važne Palmire). ... Tim povodom se oglasio i ambasador Rusije u Damasku Aleksandar Jefimov, koji je takođe rekao da SAD ne preduzimaju ozbiljne korake za povlačenje iz Sirije. „Vreme će pokazati kako će ova odluka biti sprovedena u praksi, a mi dosad ne vidimo nikakve ozbiljne korake Amerikanaca u tom pogledu“, rekao je Jefimov. ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u