ПОКРЕНУТА ПЕТИЦИЈА: Оливеру Ивановићу – улица

POKRENUTA PETICIJA: Oliveru Ivanoviću – ulica

17 aprila 2018

GRAĐANSKA inicijativa GI SDP od danas pokreće peticiju da se Sutjeska ulica u Kosovskoj Mitrovici nazove po njihovom lideru Oliveru Ivanoviću koji je tu i ubijen pre tri meseca. Druga opcija je da Ivanovićevo ime ponese pešačka zona.

Njegove stranačke kolege iz GI SDP ovako objašnjavaju zašto se u predlogu navodi upravo pešačka zona u Mitrovici:

– Da taj deo grada 1999. nije odbranjen, ne bi bilo ni Srba na severu Kosmeta. Oliver je sa grupom hrabrih i neustrašivih ljudi organizovao odbranu severa, koji je trn u oku i Albancima i međunarodnoj zajednici.

Povodom tri meseca od atentata, stranačke kolege, ali i mnogobrojni prijatelji i rođaci, okupili su se u ponedeljak na mestu na kom je sa šest hitaca iz heklera ubijen Oliver Ivanović.

– Stičemo utisak da se vraćamo na početak. Naše je pitanje bez odgovora: šta je radilo dva meseca Tužilaštvo u Mitrovici? Videćemo šta će uraditi Specijalno tužilaštvo u Prištini, ali nismo optimistični. Sva obećanja ostala su mrtvo slovo na papiru – rekla je zamenica predsednika GI SDP Ksenija Božović.

Inače nasmejani lik Ivanovića, u vidu grafita, ukrasio je u ponedeljak mnoge zidove u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Prištini, Gračanici, Nišu, Kruševcu, Novom Sadu, Beogradu, Užicu, Čačku…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *