ПОКУШАЈ АТЕНТАТА или…? Отказале кочнице на Абазовићевом службеном возилу

POKUŠAJ ATENTATA ili…? Otkazale kočnice na Abazovićevom službenom vozilu

5 avgusta 2023

Nadležni utvrđuju zbog čega su iznenada, tokom vožnje otkazale kočnice na državnom „mercedesu“ u kom je bio predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović, saopšteno je „Vijestim“a zvanično iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Prema informacijama „Vijesti“, kočioni sistem na službenom vozilu potpuno je prestao da radi dok je Abazović bio na Obzovici, pedesetak metara pre velike nizbrdice.Incident se desio 31. jula, a Abazović je u tom trenutku išao u službenu posetu Tivtu. Prema nezvaničnim informacijama, u automobilu – na komandnoj tabli, nije bilo nikakvih upozorenja.

Abazović je nakon što se vozilo zaustavilo na makadamu pored puta, prešao u drugi automobil iz pratnje, a od tada koristi drugo službeno vozilo, marke „audi“.

Iz MUP-a kažu da dosadašnje kontrole ukazuju da je reč o kvaru zbog starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i naglašavaju da je prvi čovek te institucije i partijski kolega Abazovića, Filip Adžić inicirao vanredni nadzor od strane Direktorata za bezbednosno-nadzorne poslove, „radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja“.

„Do sad odrađenom kontrolom uvereni smo da je kvar na vozilu nastao usled starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i da prethodno nisu postojali nikakvi indikatori koji bi ukazivali da može doći do takvog kvara na pomenutom vozilu“, saopšteno je „Vijestima“ iz Ministarstva.

Objašnjavaju da je 12 godina prosečna starost službenih motornih vozila, koja se koriste u okviru Odseka za obezbeđivanje domaćih štićenih ličnosti u cilju vršenja poslova zaštite bezbednosti štićenih ličnosti:

„Ali napominjemo, da se ista uredno tehnički održavaju i servisiraju posredstvom i u okviru kapaciteta Direkcije za održavanje i eksploataciju prevoznih sredstava i organizovanje ishrane i smeštaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, pa se, s tim u vezi, i na taj način adekvatno ispunjavaju svi neophodni bezbednosni standardi utvrđeni na polju zaštite bezbednosti štićenih ličnosti”, tvrde iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u odgovorima „Vijestima“.Oni su naglasili i da se ta službena motorna vozila, koja se koriste za poslove obezbeđivanja štićenih ličnosti, nalaze pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom službenika Uprave policije:

„Kao i da za sada ne postoje indicije koje bi ukazivale na to, da je kvar na gore pomenutom vozilu u predmetnom događaju, uzrokovan ljudskim faktorom. Imajući u vidu da se radi o vozilu koje koriste službenici Uprave policije koji obavljaju poslove obezbeđenja predsednika Vlade Crne Gore, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić inicirao je vanredni nadzor od strane Direktorata za bezbednosno-nadzorne poslove radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja”, saopšteno je iz tog vladinog resora kojim rukovodi Adžić.

KOMENTARI4 komentara

  1. vrlo pametni 'rvat says:

    Ma ne moze to Audiju da se desi, eeeej, nemacka tehnologija ;-)))))))))

  2. milorad5 says:

    aloo znaš kad mu otkažu kočnice 100%....ALI NIKAD..jedino točak da mu otpadne..takav kvar je nemoguć pa ne znam koliko da je prešao...neko mu radi o glavi a već mu je otvoreno i prećeno...da sam na njegovom mastu krenuo bi po glavu direkt onoga koji je pretio:)..balkanska strategija je uvek DOBRA STRATEGIJA NA BALKANU..jednostvne su to stvari u suštini..

  3. Rodja says:

    Čim poseduje GPRS i navigaciju sve je moguće!!! Kada se ne plati rata za kombajn, on ne može upaliti i krenuti. Majstor dodjem i kaže uplati ratu brate i vozi:))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *