ПОКУШАЈ УБИСТВА ДРАШКОВИЋА: Бивши припадници ДБ ослобођени оптужби

POKUŠAJ UBISTVA DRAŠKOVIĆA: Bivši pripadnici DB oslobođeni optužbi

20 oktobra 2016

draskovic-720-56u

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom su bivši pripadnici Državne bezbednosti Milan Radonjić, Stevan Basta i Ratko Romić oslobođeni optužbi da su učestvovali u pokušaju ubistva Vuka Draškovića 2000. godine u Budvi.

Apelacioni sud saopštio je da je odbio sve žalbe kao neosnovane, i potvrdio prvostepenu presudu, čime su Radonjić, Basta i Romić pravosnanžno oslobođeni optužbi da su učestvovali u atentatu na lidera SPO.

Apelacioni sud navodi da je, pre svega, našao da nema dokaza na osnovu kojih bi moglo biti pouzdano, na nesumnjiv način, utvrđena činjenica, da je kod okrivljenih Radonjića, Baste i Romića postojao prethodni dogovor da se neposredno prikupljaju podaci radi stvaranja uslova i otklanjanja prepreka za izvršenje krivičnog dela ubistva oštećenog Vuka Draškovića.

Radonjić, Romić i Basta prvom presudom bili su osuđeni na osam, odnosno sedam godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Za pokušaj ubistva Draškovića ranije su pravosnažno osuđeni na višedecenijske kazne zatvora pripadnici Jedinice za specijalne operacije.

Pripadnici DB bili su optuženi da su pružili logističku podršku pripadnicima JSO za atentat na Draškovića, opdnosno da su im dostavili fotografije kuće u kojoj je boravio. Optužnica ih je teretila da su po nalogu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Milosevića organizovali atentat na Draškovića 15. juna 2000. godine u Budvi.

Radonjiću i Romiću u toku je suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine i oni se nalaze u pritvoru.

(N1)

KOMENTARI8 komentara

 1. Vujadin says:

  Treba im suditi i osuditi ih što to nisu uradili.

  • Trifun says:

   žestoko , osuditi.

 2. rema srbenda says:

  Jel moguće da je ovaj bradati izdajnik još živ?

 3. micky says:

  Ovaj sljam se izvuce i sad pljuje po Srbiji a NATO-fasiste ljubi u smrdljivu zadnjicu. I sam se usmrdjo. Sto ga ne skinose da ORDEN dobiju.

 4. Starina Novak says:

  Avetnici jedni, što ste se vatali u kolo, kad ne znate da igrate. Ovoliko đubre da promašite?

 5. Derim says:

  Zanimljivo, to sto sam hteo reći rekose drugi pre mene. Pogled na Vuka kod svakog Srbina izaziva iste emocije. Ukratko, slazem se sa svima koji su već komentirali.

 6. Pero Joksimovic says:

  Stvarno nemam nameru da znam zašto tu džukelu Draškovića treba ubiti kao vašku. On sigurno zna!

 7. ilija says:

  Draskovicu zasto su te komunjare napadali kad si ti veci od nji komujnara krijo si se kod mile u crnoj gori to je vasa politika da zavadite srbe ko sto tito radijo u ratu drugom sv. srbine izaberite svog mestanina u sriji imali koji da je pravi da radi ko draza i dujic i kalabic i durisic i ima ima srbija a toje BOSKO OBRADOVIC DVERI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *