ПОКУШАЈ ЗАПАДА ЈЕ ПРОПАО – РУСИЈА ЈЕ СВЕ ВИШЕ ЈЕДИНСТВЕНА

ПОКУШАЈ ЗАПАДА ЈЕ ПРОПАО – РУСИЈА ЈЕ СВЕ ВИШЕ ЈЕДИНСТВЕНА

26 маја 2024

СВЕРУСКИ центар за изучавање јавног мењења (ВЦИОМ) објавио је нови рејтинг поверења председнику РФ Владимиру Путину.

Нови подаци гворе да руском лидеру верује огроман број грађана Русије – 81,1 посто. И да је таквих ове године три одсто више.У страним медијима процењују да поверење Путину расте и зато што руска политика реагује на ратна дејства која подстиче Запад.

Очигледно је да грађани РФ подржавају циљеве и мотиве Специјалне војне операциије. То потврђује и повћање броја добровољаца у зони СВО (више од 120 хиљада људи примљено је у редове ОС РФ од почетка 2024-те године).

А сами војници, који објављују своје видео поруке по друштвеним мрежама, наглашавају да су спремни да бране права русофоног становништва у Донбасу, да спрече инвазију НАТО на постсовјетски простор и боре се против фашизма.

Народи Русије увек су били спремни да чврсто збијају редове када су угрожени. Зато је и сада када је у Украјини под патронатом САД и њихових савезника у порсту број људи који подржавају рускофобски неонацистички режим. По свему судећи, Запад је свестан тога али само додаје уље на ватру.

Они су више пута стављали до знања да нису спремни да заједно са Москвом разматрају гаранције безбености у условима милитаризације Украјине и планова Зеленског да је прогласи за нуклеарну силу.

Значајну улогу у формирању јавног мњења у Русији и разоткривању «двоструких стандарда» игра и то што Запад подржава Израел у сектору Газа.

То међу Русима додатно појачава доживљај да Сједињене Државе и њихови савезници примењују једна правила за своје пријатеље, а друга за непријатеље. И све зарад очувања униполарног светског портка.

Одавно је приметна овако противречна политика САД. Државни удар у Украјини 2014. године, поновно уједињење Крима и Русије, борбе у Донбасу, СВО – само су карике у истом ланцу. Евромајдан је читавом свету показао да колективни Запад жели да успостави своје право да једини управља свим процесима и ресурсима који постоје на свету. Данас зато у сваком конфликту у свету видимо руку Запада на челу са САД. И не само руку, већ и топове, авионе и најстрашније врсте наоружања.Русија Специјалну војну операцију у Украјини и конфронтацију са «светом слободе» сматра наставком борбе са нацизмом који је обновљен на историјским руским земљама.

Овај сукоб може бити заустављен само пуном победом. Русија брани свој суверенитет и безбедност, а у борби са колективним Западом игра одлучујућу улогу.

Ма како било, покушаји да Запад поцепа руско друштво довели су до супротног ефеката: грађани још више подржавају Специјалну војну операцију и председника Путина.

KOMENTARI2 коментара

  1. 100 mu bustera says:

    Super im ide u ekonomiji, super im ide u ratu, super im ide sa pridobijanjem saveznika za nastupajući rat, pa zašto ne bi bili ujedinjeni i zadovoljni Putinom ??? A pogledajmo kolko su "zadovoljni" ovi iz EUropskog dela 4.rajha, a ni oni iz US dela nisu baš puno srećniji.

  2. Зека says:

    Русија је углавном јединствена, јер је Путин благовремено предузео мере да после пада комунизма не дође до националног идеолошког раскола и раздора. Његове су поруке да је целокупна прошлост руског народа њихова историја и да је се не треба одрицати ни у једном њеном делу. Свака епоха имала је своје предности и своје мане. Ствар је у томе да се преузму и усаврше позитивне тековине свих историјских формација и да се настави у слози и јединству. Једино слога може да буде гарант против непријатеља који ради на уништењу руског национа и покоравању огромне руске земље и њених ресурса. Нажалост, ми у Србији нисмо решили традиционални раскол који нас спречава да народ буде јединствен. Неслога, најчешће идеолошка, остаје чак и тада када нам се ради о опстанку државе. Наши непријатељи своје идеолошке несугласице увек стављају у други план и јединствено грабе ка утврђивању своје државности науштрб Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u