ПОКУШАЛИ СУ ДА ПОНИЗЕ ЛАВРОВА, СТИГАО ЕКСПРЕСАН ОДГОВОР ИЗ МОСКВЕ – РУСИЈА ЗАВРНУЛА ГАС: БиХ остаје без важног енергента, БИЋЕ ХЛАДНА ЗИМА

POKUŠALI SU DA PONIZE LAVROVA, STIGAO EKSPRESAN ODGOVOR IZ MOSKVE – RUSIJA ZAVRNULA GAS: BiH ostaje bez važnog energenta, BIĆE HLADNA ZIMA

17 decembra 2020

RUSKI „Gasprom“ obavestio je danas Upravu BH Gasa da je smanjio isporuku gasa BiH za 50 posto, piše Avaz.

Prema dokumentima koji su objavili mediji u Federaciji, jutros je potvrđena količina koja je tražena, da bi u 15.39 stiglo potvrđena manja količina za 50 posto.Prema nezvaničnim informacijama Avaza, BiH preti opasnost da ostane bez ovog energenta.

Informacija o tome da je BiH smanjena isporuka plina potvrđena je i iz „BH Gasa“. U ovoj firmi traže hitan sastanak s premijerom Fadilom Novalićem.

Podsećamo, članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su preključe sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim koji se nalazi u poseti BiH. Komšić je rekao da je ta odluka teško doneta i sa žaljenjem konstatovao da Lavrov, koji predstavlja Rusiju, ne poštuje državu BiH i njene institucije.

KOMENTARI18 komentara

 1. Kulak says:

  Ta izmišljena balijska nacija se osramotila i pokazala svoj jad.

 2. toza says:

  poturice mislile da se uslihtaju zapadu. Ni Amerika ne bojkotuje ruske duznosnike. Ocekivan odgovor...

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Lažu poturice da bi htjeli nekakvu "građansku državu".Svi znamo da je to proziran trik da se domognu unitarne države pod dominacijom muslimana.To je njihov san.Našli su tog nekakvog kukavnog polusrbina-poluhrvata komšića koji je dobio ulogu da glumi hrvatskog predstavnika,a izabrali su ga muslimani.Hrvati ga mrze,šta će im muslimanski uguz i izdajnik.Sad se taj kukavac našao da u ime poturica prijeti Rusima i Rusiji!Cirkus!

   • Milan says:

    Bivšu Jugoslaviju su načeli samo spolja. Slovenija, Crna Gora, Makedonija pa i Hrvatska po svom obliku su spoljne države oko glavnog jezgra. Još uvek nemaju u članstvu alijanse dve veće države iz jegra naše bivše zajedničke države. Nemaju ni Kosovo*, jer KFOR bez obzira što je po svom sastavu natovski, on je zvanično mirovna misija pod pokroviteljstvom UN-a koja će se jednom završiti. Pre ukidanja te mirovne misije treba im da Srbija prizna Kosovo* da bi od njega napravili pravu državu i da bi ga zatim uveli u NATO članstvo. ... Bivši SSSR? Dosad su se proširili na sve bivše države Varšavskog pakta, a od bivšeg SSSR-a proširili su se samo na tri manje države > 3 baltičke Republike. Rusija je glavna meta. Od 11 okolnih država dve su pretežno slovenske (Belorusija, Ukrajina), 5 su pretežno hrišćanske (Bel. Ukr., Moldavija, Jermenija, Gruzija) i 6 su pretežno muslimanske (Azerbejdžan, Kazahstan, Turkmenistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Kirgistan).

  • Milan says:

   Narod niko ništa ne pita, nego elite se pitaju najpre strane pa tek onda domaće. Na prvom mestu je spoljni faktor NATO, zatim domaće vlasti. Na prvom mestu su strateški interesi NATO-a, a to je širenje alijanse. Na prostoru Južnih Slovena tj. bivše SFRJ (255.804 km2) nemaju u članstvu dve države, ali one zajedno čine 54,56%. To je više od pola nekadašnje SFRJ, a bave se sa njenim čerupanjem 3-4 decenije. Nisu zadovoljni što to ide tako sporo. A na još većem prostoru velike istočne slovenske grupe interesuje ih širenje na bivše republike SSSR-a, ima ih 11 plus Rusija. Što se tiče Zapadnih Slovena imaju u članstvu alijanse sve države iz te slovenske grupe. ... Zvanično Sarajevo pristaje na nestanak obadva entiteta. Dosad Federacija nije smetala ulasku u alijansu, ali jeste SRPSKA. Srpska će i dalje biti protiv ulaska u NATO, dok god postoji. Zato uvode gradjanizam i gradjanske stranke i ukidaju entitete da bi na što lakši način zafrknuli Srbe i uveli celu BIH u NATO članstvo.

 3. Brački partizan says:

  Legitimno izabrani predstavnik hrvatskog naroda to sigurno ne bi uradija.Taj nekakvi komšić je beštija,a ne čovik.Gospodinu Lavrovu je danas u Zagrebu priređen vrhunski doček.

 4. Portopranco says:

  Rusi to tako rade.Na primitivizam i nekulturu bošnjačkih jadnika u Sarajevu ( da,obojicu govnjara su izabrali bošnjaci),Sergej Lavrov je reagavao lakonski,ne pridavajući tome skoro nikakvu pažnju.Da su to uradili predstavniku neke slabe zemlje,taj bi se našao uvrijeđenim i verbalno bi prijetio.Praznom puškom.Rusi su prejaki,oni ne prijete verbalno.To će biti proces koji traje.Rusi će taj šljam tući teškom batinom.To će trajati dugo i za izmišljenu naciju će biti jako bolno.

 5. Archelay says:

  Nisu se nadali da Rusi mogu da budu tolerantni prema onome koji se odnosi arogantno prema licnosti poput Lavrova.Valjda su time bili ubedzeni da ce zaraditi koju cvarku vise kod svog porobljuvaca-Amera a i,u cast zahvalnosti sto od Bosne napravili predmet ratnog izzivljavanja.Hajde sada upotrebite krilaticu"Lesi se vraca koci"da bi vam se Rusi smiluvali.

 6. Maksa says:

  Ode gas prcccc.

 7. petrovgrad says:

  Ruski generali koji su slupali Švabove bili su Decembar, januar i febuar. Dovešće Vas Baćuške u red. Za početak slavina u desno.

 8. Dražen Jovan Petrović says:

  Jadne i kukavne poturice.Nosom se uguzuju probajdenovskom dijelu Amerike.Sad će ih Rusi uloviti u klopku i igrati s njima igru toplo-hladno.Gasa će malo biti,pa ga malo neće biti.Ali nije gas najopasnija igra.Za poturice će najopasnije biti ono šta oni ne mogu zamisliti,a šta će Rusima biti lako i jednostavno.

 9. Kulak says:

  Ta kukavna izmišljena nacija koju najčešće zovemo balijama ili poturicama opet je pokazala svoju nekulturu.Oni jadni ništa ne mogu,uvek zovu neke druge u pomoć.Sad bi uz pomoć Soroša ili Bajdena da sklepaju nekakvu antisrpsku i antihrvatsku državu.Jadni su.

  • Kosovac says:

   @ Kulak, …..Ne može „antihrvatsku“ državu. To se ne uklapa u genetski kod Bošnjačkih Muslimana.

  • Željko says:

   @Kulak Da prvi hrvatski predsjednih dr. Tuđman nije napravio povijesnu grešku i krenuo na Bošnjake muslimane, Bošnjaci muslimani bi bili hrvatski Albanci jer Albanci ginu za interese " velikog brata " a Bošnjaci bi izginuli do posljednjeg za hrvatske interese i ciljeve !

   • Kulak says:

    Zanimljivi su hrvatski stavovi.Kad su u igri Srbi onda su po tim hrvatskim stavovima šiptari podnošljivi i čak ih se gleda i kao nekakve saveznike (iako kukavne) protiv Srba.Kad Srba nema u igri,onda su hrvatski stavovi da na šiptare treba gledati kao prljavce i nižu rasu i goniti ih što dalje od hrvatske države i hrvatskih interesa.Imaju veliki natalitet,ne daj bože da se razmile i razmnože po hrvatskoj državi.To je tako kako jest,licemerno.A prema tome da bošnjaci izginu do posljednjeg za hrvatske interese i ciljeve mi Srbi nemamo ništa protiv.

 10. I Love persida says:

  Sreća da postoji posebna grana za BiH a posebna za Srbsku. Čovek došo kao prijatelj a oni odma traže da budu poštovani i priznati. Možda bi to i prošlo nekako ali BiH nije ni plaćao račune za gas, onda kompletna formula dovodi do zavrtanja ventila. Pa dobro, sada neka im amerikanci plate dugove i malo ih uteše, ali neće, to će pre da urade braća srbi iz Srbske.

 11. Štrapar says:

  Dok federacija B i h bude birala bilmeze u vlast, grijaće se nabukvu. Blago nama štraparima.

 12. persida says:

  Rusima zameram sto im nisu zavrnuli gas 100%. Ali, i ovo je bolje nego nista. Neka balije idu u Vatikan, da se ogreju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *