ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Америчка империја ће се распасти чим прва земља напусти ЕУ или НАТО

POL KREJG ROBERTS: Američka imperija će se raspasti čim prva zemlja napusti EU ili NATO

2 juna 2015

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570 4554Zemlje Evropske unije je Vašington uvukao u konflikt sa Rusijom, a sama Rusija je odbila da bude američki vazal – ocenio je Pol Krejg Roberts.

Poznati američki politikolog i ekonomista pritom je naglasio da primer Rusije može navesti samu Evropsku uniju da preispita svoju sadašnju politiku u zavisnosti od SAD.

„Uveren sam da su se preračunali svi koji su smatrali da Rusiju i Kinu mogu pretvoriti u vazalne države. Rusija i Kina nemaju nameru da budu vazali. Upravo to može uticati na Evropu i njenu vazalnu zavisnost od SAD” – naglasio je Roberts.

Ponovio je da je Vašington uvukao EU u „neopravdani rizik konflikta sa Rusijom, raskidanja povoljnih ekonomskih odnosa i obnavljanje hladnog rata”.

Po njegovom mišljenju, nije potrebno više mnogo da bi došlo do raspada američke imperije:

„To će se dogoditi onda kada jedna od evropskih zemalja izađe iz Evropske unije ili NATO. To može biti, na primer, Grčka”.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ruslan says:

    Imamo fakt da se je feudalizam raspao, a sada sledi da se to dogodi sa kapitalizmom, osnosno sa UK I SAD. Nakon raspada komunizma nastace period socijalnih sistema, tako da covecanstvu vise nece biti potrebna tkzv. demokratija i NATO zastita . UK ce biti prva kapitalisticka imperija koja ce se uskoro raspasti sa otcepljenjem Skotske. Rusija i Kina kao lideri BRICS zemalja ce spostaviti socijalne sisteme bez agresija i ratova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *