ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Амерички лидери не заслужују ни да Путину изују ципеле

POL KREJG ROBERTS: Američki lideri ne zaslužuju ni da Putinu izuju cipele

22 juna 2015

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570 4554Ruski lider Vladimir Putin govori ono što misli i toga se drži, a predsedniku SAD, Baraku Obami, se ne može verovati – ocenio je američki pisac Stiven Lendman.

U autorskom tekstu pod naslovom „Putin govori direktno, a Obama se drži licemerno”, dodatno je precizirao:

„Putin govori ono što misli, a misli ono što govori. On je direktan i drži se onoga što govori. Suprotno ruskom lideru, predsednik SAD je serijski lažov kome se ne može verovati jer jedno govori, a drugo radi”.

Lendman je za primer naveo da Obama čestita muslimanima sveta njihove verske praznike, a istovremeno sistematično masovno istrebljuje stanovništvo arapskih zemalja. Pomenuo je i obojene revolucije u američkoj režiji koje su u suprotnosti i sa međunarodnim zakonima i sa zvaničnom retorikom Vašingtona.

Pročitajte još:

POL KREJG ROBERTS: Amerika je skroz poludela

NAJVEĆI EKSPERTI PREDVIĐAJU: Amerika propada u 2015. godini!

POL KREJG ROBERTS: Američka imperija će se raspasti čim prva zemlja napusti EU ili NATO

Lendman je pomenuo i Putinovu ocenu izgovorenu u Sankt Peterburgu da SAD istupanjem iz sporazuma o protivraketnoj odbrani guraju svtu novi hladni rat. Pri tom je podvukao:

„To je zaista korak ka novoj trci u naoružanju koji menja globalni sistem bezbednosti”.

Istovremeno se oglasio i drugi – ništa manje poznati Amerikanac – Pol Krejg Roberts. On je sunarodnicima, a i svojim čitaocima širom sveta, postavio pitanje: „Da li je već i vama, kao meni, palo na pamet da SAD više nisu u stanju da sebi naprave političkog lidera?”.

Roberts je u ovom kontkstu ocenio: „Ako se pogleda spisak onih koji nameravaju da kao predsednici stanu na čelo SAD, zemlje koju neki i dalje smatraju jedinom supersilom u svetu, može se videti da je to tek grupa ništarija. Američki lideri ne zaslužuju ni da Putinu izuju cipele. SAD nemaju u političkoj sferi nikoga ko bi se mogao nositi ni sa liderima Kine, Ekvaora, Venecuele, Argentine, Brazila ili Indije .”

Prema njegovim rečima, u Evropi, Britaniji, Australiji i Kanadi rođene lidere na marginu potiskuje korumpirani sistem. U SAD položaj lidera najdirektnije zavisi od finansijske podrške vladajućih ekonomskih krugova.

Američki predsednik i drugi političari predstavljaju samo interese utičajnih privatnih grupa i njih ništa više ne interesuje.

„U tom smislu je savremena Amerika nalik Rimskoj imperiji iz vremena njenog zalaska, kada su se suprotstavljene grupacije borile između sebe za pravo da na tron dovedu svoju marionetu” – podvukao je Roberts.

Povodom predsedničke kandidature milijardera Donalda Trampa, Krejg Roberts je napisao:

„Neki ga nazivaju prevarantom, ali zar predsednik SAD može biti iko drugi? Zar mislite da vas nisu obmanjivali Klinton, Buš-mlađi ili da to ne čin Obama? U kakvoj vaseljeni vi živite?”

Roberts je odmah posle ovoga ponudio svojim čitoacima i ne-očekivano „ali”:

„Tramp je u suštini najbolji kandidat danas za Amerikance. Jer, dovoljno je bogat da mu predsednička fotelja nije potrebna da bi se bogatio trgujući interesima Amerike. Drugo, on ima zdravi egoizam, što znači da bi se mogao suprotstaviti uticajnim grupama. Međutim, bude li bagatelisao Tajnu službu i CIA – Tramp rizikuje da ponovi sudobiju Džona i Boba Kenedija”.

Svoje razmišljanje zaključio je rečima: „Ako je Tramp za nas najbolji izbor, zamislite samo u kakvoj žalosnoj situaciji se nalazimo”.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *