POL KREJG ROBERTS: Budućnost Rusije i čovečanstva je tamna pored ovakve Amerike

POL KREJG ROBERTS: Budućnost Rusije i čovečanstva je tamna pored ovakve Amerike

30 jula 2014

dictator-obamaPiše: Pol Krejg Roberts

Ruska vlada je konačno shvatila da nema zapadne partnere i gorko se žali na propagandističke laži i dezinformacije koje Vašington, njegovi evropski sluge i mediji plasiraju protiv njih.Možda su Rusi pomislili da će samo Irak, Libija, Sirija, Kina i Edvard Snouden biti podvrgnuti demonizaciji i lažima.Očigledno je da je Rusija sledeća.

Komandant NATO snaga general Bridlou (Filip, komandant NATO za Evropu; prim. prev.) i zakon 2277, koji je Senat usvojio, jasno ukazuju da sebe i Evropu pripremaju za rat protiv Rusije (pogledajte prethodnu kolumnu koju sam napisao).

Evropljani nisu voljni da Ukrajinu ubace u NATO. Oni shvataju da će biti prve žrtve ako SAD ili njihove kijevske marionete izazovu rat. Vašingtonu nije puno stalo do njihovog mišljenja. Setimo se reči pomoćnika državnog sekretara Viktorije Nuland: „Jebeš EU!“ Upravo tako stoje stvari.

Zakon o sprečavanju ruske agresije, koji je usvojio Senat, pakosniji je nego što sam rekao u prošloj kolumni. Ako zakon prođe, što je izvesno, Vašington će moći da zaobiđe NATO i štitiće suverenitet Ukrajine kao „saveznika“, bez obzira na to što ona nije članica NATO. Tako SAD mogu da pošalju trupe u Ukrajinu i upletu NATO u rat sa Rusijom.

KURVE ĆE IZGORETI SA SVOJIM NOVCEM

Pogledajte kako je Vašington podigao tenziju ukrajinske krize iako nije priložio nikakve dokaze o „ruskoj agresiji“. Odjednom imamo reakcije NATO oficira i američkih senatora na napad koji niko nije video.

Učeći na Iraku, Libiji i Siriji, Vašington je shvatio da može da radi na osnovi golih laži, koje je sam proizveo. Ni Britanija, Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Izrael, Meksiko, Australija, Kanada, Novi Zeland, Japan, Južna Koreja, Tajvan niti bilo koja druga zemlja ne sme da istupi i ukaže na očigledne laži i ratne zločine. UN su čak prihvatile gomilu laži koje im je priredio Kolin Pauel, državni sekretar u vreme invazije na Irak. Sve što je Pauel tada rekao opovrgli su inspektori Ujedinjenih nacija na terenu, ali ipak devojčice iz UN su dale zeleno svetlo za razarajući rat.

Jedini zaključak je da su sve kurve isplaćene. Kurve uvek mogu da računaju na to da će ih Vašington isplatiti. Novac za koji kurve predaju civilizaciju Vašingtonu, koji će je razoriti ratom – najverovatnije nuklearnim, koji će uništiti život na zemlji. Novac koji kurve dobijaju će izgoreti zajedno sa njima.

Iznenađujuće je da Vašington sada cilja Rusiju. Svet je dao odrešene ruke Americi da radi šta joj je volja. Do sada smo imali tri administracije ratnih zločinaca, koji su dočekivani uz najviše počasti gde god su išli. Isto tako, državnici celog sveta iščekuju poziv Bele kuće, što bi za njih bio dokaz da vrede. Čak i predsednik Kine dolazi u goste u Carstvo zla.

Svet nije zapazio zločine Vašingtona protiv Srbije i nije se uzbunio kada je njenog predsednika pritvorio kao ratnog zločinca, samo zato što je ovaj pokušavao da odbrani zemlju. Svet nije uložio nikakav napor da se suprotstavi Vašingtonu u uništavanju Iraka, Avganistana, Libije, a sada Sirije i Gaze. Svet nije zahtevao da SAD prestanu da ubijaju ljude u Pakistanu i Jemenu, zemljama sa kojima čak nisu u ratu. Svet gleda na drugu stranu dok se formira štab američke vojske u Africi (US Africa Command). Takođe gleda na drugu stranu dok SAD isporučuju Izraelu oružje kojim se ubijaju žene i deca u getu Gaze. Kroz Senat i Donji dom prolaze rezolucije u kojima se pozdravljaju ubijanja Palestinaca.

OBAMI SE SUGERIŠE NUKLEARNI RAT

SAD imaju odrešene ruke da rade šta hoće, da ubijaju i lažu, i sada to pravo koriste protiv Rusije. Ruski predsednik Vladimir Putin se nada da će pokazati Evropi da nije izvor problema tako što će na američku agresiju u Ukrajini odgovoriti razumno. Evropske nacije su zarobljene. Nesposobne su da delaju i razmišljaju za sebe. Zapravo, EU je jedno veliko ništa koje sluša samo naređenja Vašingtona.

Ako Rusija želi da izbegne rat sa Vašingtonom, što bi verovatno bio konačni rat za život na zemlji, ona mora da se aktivira odmah i prihvati zahteve separatista (u istočnoj Ukrajini; prim. prev.) da se ujedine sa maticom. Ako zakon 2277 prođe u Senatu, Rusija će morati da se vojno suoči sa Amerikom, budući da će od trenutka usvajanja zakona Ukrajina biti američki saveznik.

Putinove zamisli su bile razumne i odgovorne, ali ga je Evropa izneverila. Ako ne iskoristi moć da završi posao u Ukrajini dok još može, sledeći korak Vašingtona će biti da aktivira stotine nevladinih organizacija u Rusiji, koje će etiketirati Putina kao izdajnika jer je napustio narod bivših ruskih provincija koje su nekadašnji sovjetski lideri dali Ukrajini bez ikakvog osnova.

Problem svakog vođe je nasleđivanje brojnih problema koje su mu ostavili prethodnici. Putinu je probleme kao zadužbinu ostavio Jeljcin. On je bio katastrofa za Rusiju i američka marioneta. Još nije sigurno da li će Rusija preživeti posledice Jeljcinove vladavine.

Kako SAD imaju svoj način, Rusija će opstati samo kao američka marionetska država. U prethodnoj kolumni koju sam pisao za Foreign Affairs, list diplomatske zajednice, rekao sam da SAD imaju stratešku prednost tako što postoji „trenutak mogućnosti“ da se izvede preventivni nuklearni napad na Rusiju, koja je prepreka američkoj hegemoniji. Skoro je sigurno da je Obami rečeno da je Kenedi imao istu takvu priliku i da takva prilika ne sme biti ponovo propuštena.

Kao što je Stiven Kar objasnio u gostujućoj kolumni, ne postoje pobednici u nuklearnom ratu. Svi na kraju umru. Stav vašingtonskih neokonzervativaca je da se u nuklearnom ratu može pobediti. Nijedno stručno mišljenje ne potkrepljuje te pretpostavke. Ali neokonzervativci su na tronu, a ne stručnjaci.

Američki narod je otišao na ručak. Oni nemaju stav o svojoj sudbini. Amerikanci su neinformisan narod ometen rastućim ličnim i finansijskim problemima. Ako se Evropljani osveste, onda će na trenutak živeti od američkih para. Ono sa čime se suočavamo jesu želja SAD za hegemonijom i ravnodušnost koja vlada ostatkom sveta. Amerikanci, koji rade da bi Vašington izmirio svoje dugove i da bi održao penzioni fonda, neće ni dočekati tu penziju.

(Standard.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. buchkalo says:

  Samo u celoj prici postoji rupa koja je poznata i amerikancima. Zato i nije do sada bilo napada nuklearnih iako su spremni da pokusaju. Rusija preko 40% nuklearnih glava ima na podmornicama kojima se nezna lokacija. Moguce da su parkirane u blizini i cekaju komandu. Toga se amerikanac plasi jer bi kontra udar bio strahovit, a da ne kazem da bi korea udarila po blizim zemljama americkim poltronima.verovatno bi i kina dala doprinos a to je onda kraj za sve nas Dovidjena zbogom ko prezivi pricace.

 2. ref um leks says:

  kad neće da kaže onaj na koga pucaju, hoće onaj koji puca!!!

 3. Hajduk Veljko says:

  BILO KAKO DA SE ODVIJA SITUASIJA NAS SPASAVAJU JATAGANAC,ARAPSKA BRACA,IZGLEDA TOPLA,I DOKTORI SA MEGATRENDA,I SVE TO UZ PESMU COVEKA SA KOFERCETOM U RUCI, UZ OGLADNELOG GROBARA NA STIROPORU.

 4. m.trajkovic says:

  gadno ce se crnac i sluge iz natoa zajebati sa rusima garantovano posrace se kao bebe

 5. SNEZANA says:

  PUTIN NECE DA PROPUSTI AMERIKU....JA MISLIM DA RUSI SU SPREMNI PROTIV AMERIKE...STO MI JE ZAO JE STO ZEMLJE EVROPSKE CUTE I PRAVE SE GLUVI DOK OBAMA OCE DA IH POGAZI I VEC SU AMERI POGAZILI PUNO NARODA I PUNO ZEMLJA...KO CE NJIH DA SUDI ZA SVE ZRTVE STO SU OSTAVILI SIROM SVETA...NARODE OTVORITE OCI...

 6. poslednji mohikanac says:

  Ovaj nije rekao da je odbrambeni sistem obadveju velikih sila takav (jedan od modova) da "automatski" odgovara na lansirane projektile te lansira protivudar. Dosta tih projektila bi bilo i oboreno pre dostizanja cilja, ali svejedno lancana reakcija bi bila pokrenuta i to bi bio verovatno kraj covecanstva, mozda i planete zemlje uopste. Pored razaranja, radijacije treba imati u vidu kakvu bi to prirodnu kataklizmu pokrenulo u svim njenim najokrutnijim oblicima. Ne znam sta misle ti Obamini savetnici i je li im mozak u dupetu, ali ovoliko zna i laik. Kakav nuklearni rat, nije ovo vreme Kennedy-a, ako iko to pokusa odosmo svi u q..c Nedavno je urajdena racunarska simulacija moguceg atomskog udara na planeti. Uradjeno je nekoliko varijanti i u svim verzijama je koristeno oko 50 procenata naoruzanja od realne procene kakva je danas u svetu. U svim simulacijama konacan proracun racunara je bio da su sanse opstanak zivota na planeti manje od 18 procenata, a da bi tokom narednih 4-5 decenija i to polako izumiralo. Planeta bi mogla da pocne da se oporavlja tek posle tog perioda. Nisam strucnjak , ali danas se moze svasta naci na netu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *