POL KREJG ROBERTS: Amerika ne ume ništa drugo nego samo da – laže

POL KREJG ROBERTS: Amerika ne ume ništa drugo nego samo da – laže

21 jula 2014

Pol Craig Roberts 6337Američka ambasada u Kijevu proglasila je autentičnim navodni presretnuti telefonski razgovori između pripadnika „proruskih snaga” za vreme kojeg se tobože govori o rušenju malezijskog aviona.

„Razgovor” je objavila – a i montirala, nema sumnje – Služba državne bezbednosti Ukrajine.         Na tom snimku se, između ostalog, tobože vodi razgovor između !jednog ruskog oficira bezbednosti i proruskih boraca, u kojem oni priznaju da su srušili malezijski avion jer su pogrešno mislili da je reč o vojnoj letelici”.

U saopštenju američke ambasade se ističe da su obaveštajni stručnjaci procenili da se tobože radi o „autentičnom razgovoru između poznatih separatističkih vođa“.

Na jednom od snimaka, jedan od proruskih komandanata, pod nadimkom „Major“ saopštava saborcu u neverici da je u pitanju „100 odsto civilni avion“.

Na ovo je odmah odreagovao poznati američki ekonomista i publicista Pol Krejg Roberts, prvo naglasivši da je pisanje zapadnih medija o obaranju malezijskog aviona „izrežirano da bi se mogla optužiti Rusija”.

On ga je nazvao „refleksom zapadnih masovnih media koji se mahinalno podastiru Vašingtonu”.

„Posmatramo potpunu degradaciju zapadne žurnalistike na imperijalnom kursu Vašingtona. Novinari su prisiljeni ili da se saglašavaju sa lažima ili da ispadnu iz svake kombinacije” – ocenio je Krejg Roberts koji je u svoje vreme bio i glavni urednik uticajnog lista The Wall Street Journal.

On je posebno naglasio da je nedostatak diplomatije Vladimira Putin u tome što se oslanja na dobru volju i istinu, a Vašingtonu treba sopstveni trijumf, a ne trijumf istine.

Po njegovoj proceni, Putin naspram sebe nema razumne partnere, već ministarstvo propagande.
„Svet ponovo preživljava Sadamovo „oružje za masovno uništavanje” i „iransku atomsku bombu”. Vašington je tako dugo lagao da više nije u stanju da čini bilo šta drugo” – podvukao je Pol Krejg Roberts.

KOMENTARI2 komentara

  1. Danko B. Marin says:

    Svet ponovo proživljava-preživljava dizanje ratnog broda "Mejn" u luci Havane,a to je bilooooo...

  2. zuba zubic says:

    Hanter Biden, sin podpredsednika Amerike Joe Biden je u Board Of Directord "Burisma Holdings"koja radi na eksploataciji gasa iz skriljca u istocnoj Ukrajini u saradlji sa "Shell", Izbuseno je 80-140.000 busotina, Rusi se proganjaju sa svojih ognjista, placka se nastavlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *