ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Америка се неће смирити док не освоји Русију!

POL KREJG ROBERTS: Amerika se neće smiriti dok ne osvoji Rusiju!

12 jula 2015

The_U.S._Army_5667Piše: Pol Krejg Roberts

Pentagon je u junu ove godine objavio Nacionalnu vojnu strategiju za SAD u 2015. godini. Ovaj dokument je najavio premeštanje fokusa sa terorista na „državne aktere“ koji „izazivaju međunarodne norme“.

Važno je razumeti šta ove reči znače. Vlasti koje izazivaju međunarodne norme su suverene države koje vode politiku nezavisnu od Vašingtonove.

Ove „revizionističke države“ predstavljaju pretnju, ali ne zato što planiraju da napadnu SAD, što Pentagon ne pripisuje ni Rusiji ni Kini, već zato što su nezavisne. Drugim rečima, norma jeste zavisnost od Vašingtona.

Drugim rečima, nezavisnost odudara od neokonzervativne unitarne doktrine koja omogućava nezavisnost samo Vašingtonu.

Pentagonov izveštaj definiše da su glavne „revizionističke države“ Rusija, Kina, Severna Koreja i Iran. Rusija je u prvom planu, a uprkos tome što Kina predstavlja pretnju, Vašington će težiti da sarađuje s njom.

Ipak, nepoznato je kakvu sudbinu je Vašington namenio Iraku, Avganistanu, Libiji, Siriji, Somaliji, Jemenu, Pakistanu, Ukrajini i Palestini.

Izveštaj Pentagona je, kao i svi Vašingtonovi izveštaji, pun licemerja pošto se ne može zanemariti da je vojska ove vlasti napala, bombardovala i zbacila 11 vlasti od Klintonovog režima, a trenutno pokušava da zbaci vlasti u Jermeniji, Kirgistanu, Ekvadoru, Venecueli, Boliviji, Brazilu i Argentini.

Rusija je u ovom Pentagonovom dokumentu iskritikovana zato što „ne deluje u skladu sa međunarodnim normama“, što znači da Rusija ne poštuje vođstvo Vašingtona. Drugim rečima, to je izveštaj koji su napisali neokonzervativci kako bi započeli rat protiv Rusije.
Ništa drugo se ne može reći za ovaj izveštaj koji opravdava rat. Takoreći, bez rata i osvajanja, Amerikanci nisu bezbedni.

Sve u svemu, rat protiv Rusije je neizbežan osim ako ona ne pristane da postane vazalska država kao države u Evropi, Kanada, Australija i Japan. Neokonzervativci očigledno smatraju da Amerikanci ne mogu da tolerišu da žive sa državom koja donosi odluke nezavisno od Vašingtona.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. mija says:

    Pa, krajnje je vreme da SAD preformuliše svoju vojnu strategiju, jer ova budi asocijacije na onu narodnu "batina ima dva kraja". Kako je ova sklepana i kako stvari u svetu stoje, Amerika bi vrlo lako izvući deblji kraj.

  2. MZ says:

    Ameri su gotovi jer okupljaju sve same fukare, slicne one koje su dosle da naprave incident u Srebrenici. Ceo normalan svet se ubrzano okrece BRIKSU-u. Dr.Putin uspesnom terapijom zapadu ispira mozak a budale mogu da se tuku jos samo u svoje ogledalo, jer za tucu treba dvoje.

  3. lazar says:

    sami ce AMERI sebe unistiti,,samo polako.ide taj dan..iznad Vasintona ce biti uskoro PECURKA !!!?????...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *