POL KREJG ROBERTS: Još jedna lažna priča o ubistvu Bin Ladena

POL KREJG ROBERTS: Još jedna lažna priča o ubistvu Bin Ladena

8 novembra 2014

Pol Craig Roberts 6337Piše: Pol Krejg Roberts

RT jedan od mojih omiljenih izvoea vesti, pao je na lažnu priču koju je objavio Pentagon kako bi podržao izmišljotinu da je SEAL tim ubio Osamu bin Ladena, koji je po drugi put umro u Abotabadu, Pakistan, deceniju nakon svoje prve smrti zbog bolesti.

Lažna priča, zajedno sa lažnim filmom i lažnom knjigom navodnog člana SEAL tima, deo su izmišljene priče o bin Ladenovom ubistvu. Njegova navodna smrt u rukama SEAL tima je samo propagandna orkestracija, čiji je cilj da se Obami dodele herojske lovorike i potpomogne njegova nominacija za drugi mandat.

Osama bin Laden je umro u decembru 2001. zbog otkazivanja bubrega i drugih zdravstvenih problema, pri čemu je u svom poslednjem zabeleženom snimku negirao da je odgovoran za napad 11. septembra, poručivši Amerikancima da se zapitaju zašto veruju  sopstvenoj vlasti.

Sam FBI je takođe izjavio da ne postoje dokazi da je Osama bin Laden umešan u 11. septembar. Bin Ladenova smrtovnica pojavila se u brojnim stranim i arapskim novinama, ali i na Fox News-u.

Niko ne može da proživi deceniju sa bubrezima koji su otkazali, niti je pronađena ikakva mašina za dijalizu u Abotabadu gde ga je navodno ubio SEAL tim gotovo deceniju nakon objavljivanja njegove smrtovnice.

Dodatno, niko od posade broda, sa kojeg je stigla informacija da je bin Laden sahranjen u moru, nije prisustvovao takvom događaju. Implicira se da se sahrana dogodila na brodu koji je stalno pod prismotrom posade, ali je niko nije video.

Takođe, priča Bele kuće o navodnom ubistvu bin Ladena promenila se dva puta u okviru prva 24 sata. Tvrdnja da su Obama i njegova administracija posmatrali događaj uživo preko kamera na šlemovima SEAL tima je ubrzo napuštena, uprkos objavljivanju fotografije na kojoj članovi Obaminog režima navodno gledaju u TV. Nikakav sminak nikada nije objavljen i ne postoje nikakvi dokazi za to.

Dodatno, svedoci koje je intervjuisao Pakistan TV prijavili su da je samo jedan helikopter sleteo u Abotabad i da je, kada su se članovi navodno vratili u helikopter nakon ubistva bin Ladena, helikopter eksplodirao pri poletanju bez preživelih.

Drugim rečima, nije postojao leš bin Ladena koji bi završio na brodu i čija sahrana nije potvrđena od članova posade, te ne postoji heroj SEAL tima koji je navodno ubio nenaoružanog bin Ladena.

Štaviše, BBC je ispitivao stanovnike Abotabada, uključujući i one koji žive pored navodnog „Bin Ladenovog skrovišta“ i svi su rekli da su poznavali osobu koja je tu živela i da to nije bio Bin Laden.

Bilo kojem članu SEAL tima koji bi bio toliko glup da ubije nenaoružanog „Terorističkog genija“ verovatno bi bilo suđeno zbog nesposobnosti.

I šta je sa tvrdnjama tog Roba O Nila? Pentagon tvrdi da je Rob O Nil potvrdivši svoju odgovornost za ubistvo samo otvorio vrata za ISIS da dođu i napadnu SAD.

Kakva neverovatna gomila gluposti. Svi već znaju da je Obamin režim preuzeo odgovornost nad ubistvom nenaoružanog bin Ladena. Glavni razlog zašto nije dozvoljeno SEAL timu da se obrati je taj što se niko od članova tima nije nalazio na navodnoj misiji.

Brod na kojem je bin Laden navodno sahranjen nema svedoka o tom činu, jedinice SEAL tima koje su navodno prenosile telo nenaoružanog teroriste, umesto da ga odvedu na ispitivanje, misterizno su poginule u nesreći u helikopteru.

Neko vreme su se pojavljivali izveštaji da porodice mrtvih članova SEAL tima ne veruju ni reč onome što kaže vlada. Štaviše, porodice su prijavile da su dobile poruke od članova SEAL tima koji smatraju da su ugroženi, ali da ne znaju zašto. Oni su pitali jedan drugog: „Jesi li bio na bin Laden misiji?“ Izgleda da niko nije, a da bi to ostalo tajna, poslati su u smrt.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *