ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: У Америци је таква демократија да је свако друкчије мишљење – злочин!

POL KREJG ROBERTS: U Americi je takva demokratija da je svako drukčije mišljenje – zločin!

6 novembra 2015

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570 4554Svetski poznati američki politički analitičar Pol Krejg Roberts  ocenio je da se predsednik Rusije Vladimir Putin znatno razlikuje od „lažova“ koji sede u vladama zemalja Zapada i u zapadnim medijima.

Po njegovom mišljenju, Putin vodi čovečanstvo ka miru, dok neokonzervativci koji kontrolišu Vašington vode svet ka ratovima, a „međunarodna saradnja“ u shvatanju SAD samo je – pokornost Beloj kući.

„Rusija teži održavanju mira i međunarodnoj saradnji u uslovima vladavine prava. Dok su namere Vašingtona usmerene na svetsku hegemoniju“ – piše Roberts u svom blogu.

On ističe da je predsednik Rusije više puta stvaljao akcenat na to vlada svake zemlje treba da bude u saglasnosti sa svojim narodom. Po Robertsovom mišljenju, građani u SAD nemaju nikakav uticaj na politiku Vašingtona.

Pri tom, piše analitičar, Vašington preti vladama zemalja kao što su Venecuela, Ekvador, Bolivija i Argentina zbog toga što štite interese svojih građana, a ne Bele kuće.

„Vlada SAD uništila je građanske slobode u zemlji pomoću masovnog praćenja suprotnog ustavu, neopravdanih hapšenja i pritvaranja na neodređeno i ubijanja građana SAD bez poštovanja pravne procedure. Sve ide ka tome da će svako drugačije razmišljanje postati zločin“ – rezimirao je Roberts.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *