ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: За нападе у Паризу кривци су владајућа елита и тајне службе!

POL KREJG ROBERTS: Za napade u Parizu krivci su vladajuća elita i tajne službe!

14 novembra 2015

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570 4554Uticajni američki politički analitičar, Pol Krejg Roberts, objavio je novi tekst u kojem sagledava elemente terorističkog akta u Parizu koji bi mogli ukazivati da je reč o operaciji tipa „false flag“, odnosno, akciji specijalnih tajnih službi, a ne terorista Islamske države kako se to promoviše u javnosti.

U petak 13. novembra, u 19 časova, nismo imali puno informacija o terorističkom aktu, sem informacije da je Pariz blokiran, baš kao i u slučaju Bostona, odnosno, masakra na bostonskom maratonu koji takođe važi za fals fleg operaciju, stoji u tekstu.

Roberts tvrdi da migranti i izbeglice nemaju nikakav motiv ili korist od toga da učine sebe nedobrodošlim u bilo kojoj zemlji na svetu, ali ističe da vladajuće elite imaju.

Kao moguće motive Roberts navodi to što desničarske struje zbog priliva migranata jačaju u celoj Evropi, pa tako i u Francuskoj u kojoj najveću podršku uživa Marin Le Pen i njena stranka „Nacionalni front“.

Poenta je u tome što aktuelni establišment želi razlog da zatvori svoje granice, spreči dalji priliv migranata i tako sačuva svoje pozicije. Sasvim je moguće da su se predstavnici vladajuće elite u Francuskoj odlučili na takav korak fals fleg operacije, objašnjava američki analitičar.

Neki ljudi su toliko glupi i naivni da misle da vlade neće pucati na svoj narod i svoje građane, a to je viđeno već toliko mnogo puta, piše Roberts.

Italijanski predsednik je otvoreno govorio o operaciji Gladio (Operation Gladio), navodi Roberts kao jedan od primera i kaže da su sve informacije o toj fals fleg operaciji čak dostupne javno na Internetu.

Operacija Gladio je fals fleg operacija u kojoj su italijanske obaveštajne službe u saradnji sa CIA bombardovali nedužne građane, a okrivili za isto evropske komuniste iz ere posle Drugog svetskog rata. Cilj im je bio da spreče pobedu komunista na predstojećim izborima.

Uzimajući u obzir celu istoriju takvih tajnih operacija kod zapadnih zemalja, ne bi me čudilo da je Pariz još jedan takav slučaj, zaključuje Roberts na kraju svog teksta.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *