ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Земље које не желе да банкротирају, морају да се клоне Запада!

ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Земље које не желе да банкротирају, морају да се клоне Запада!

19 јула 2015

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570 4554Однос поверилаца према Грчкој кризи сведочи упозорава да сви који себи желе добро треба да се уздржавају од било каквих финансијских веза са западним земљама – оценио је Пол Крејг Робертс.

Познати амерички политиколог сматра да је управо Грчка продемонстрирала Русији, Кини и Ирану зашто треба да се клоне финансијских односа са Западом.

„Вашингтону се напросто – написао је Робертс – више не може веровати. САД теже и економској и политичкој доминацији над свим другим земљама и користе западни фианансијски систем за замрзавање актива других земаља против којих се уводе и санкције ради њихове конфискације”.

Према његовим речима, државе које имају активе на Западу, а желе да воде независну политику – не треба да рачунају да ће САД поштовати њихову својину:

„Вашингтон или замрзава туђе активе или их краде или, као у случају са Француском, намеће казне у милијардама долара да би неку земљу натерао да поштује политику САД”.

„Ни једна држава која има активе унутар западног система, не може себи дозволити политичка разногласја са Вашингтоном” – упозорава Робертс.

Вашингтон је уложио велики новац да би могао да Украјину користи против Русије „у складу са доктрином Вулфовица”. А та доктрина – подсећа Робертс – налаже да САД онемогуће уздизање сваке земље која то покуша „јер Америка као једина суперсила не може дозволити да било ко органичава њену моћ и деловање”.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Herceg Novi says:

    Gospodine Roberts,tu su vam se vec hrvati(kromanjonci)prehebali,oni su u gofnima do iznad usiju,ali jos uvek veruju kako ce ih ona krivousta fronfulja spasiti,hoce,hoce al'kad kokosima izniknu zubi,heeeeheeeeeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u