ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: Земље које не желе да банкротирају, морају да се клоне Запада!

POL KREJG ROBERTS: Zemlje koje ne žele da bankrotiraju, moraju da se klone Zapada!

19 jula 2015

r-PAUL-CRAIG-ROBERTS-large570 4554Odnos poverilaca prema Grčkoj krizi svedoči upozorava da svi koji sebi žele dobro treba da se uzdržavaju od bilo kakvih finansijskih veza sa zapadnim zemljama – ocenio je Pol Krejg Roberts.

Poznati američki politikolog smatra da je upravo Grčka prodemonstrirala Rusiji, Kini i Iranu zašto treba da se klone finansijskih odnosa sa Zapadom.

„Vašingtonu se naprosto – napisao je Roberts – više ne može verovati. SAD teže i ekonomskoj i političkoj dominaciji nad svim drugim zemljama i koriste zapadni fianansijski sistem za zamrzavanje aktiva drugih zemalja protiv kojih se uvode i sankcije radi njihove konfiskacije”.

Prema njegovim rečima, države koje imaju aktive na Zapadu, a žele da vode nezavisnu politiku – ne treba da računaju da će SAD poštovati njihovu svojinu:

„Vašington ili zamrzava tuđe aktive ili ih krade ili, kao u slučaju sa Francuskom, nameće kazne u milijardama dolara da bi neku zemlju naterao da poštuje politiku SAD”.

„Ni jedna država koja ima aktive unutar zapadnog sistema, ne može sebi dozvoliti politička raznoglasja sa Vašingtonom” – upozorava Roberts.

Vašington je uložio veliki novac da bi mogao da Ukrajinu koristi protiv Rusije „u skladu sa doktrinom Vulfovica”. A ta doktrina – podseća Roberts – nalaže da SAD onemoguće uzdizanje svake zemlje koja to pokuša „jer Amerika kao jedina supersila ne može dozvoliti da bilo ko organičava njenu moć i delovanje”.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Herceg Novi says:

    Gospodine Roberts,tu su vam se vec hrvati(kromanjonci)prehebali,oni su u gofnima do iznad usiju,ali jos uvek veruju kako ce ih ona krivousta fronfulja spasiti,hoce,hoce al'kad kokosima izniknu zubi,heeeeheeeeeheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *