Polanski: Jednakost polova je idiotizam

Polanski: Jednakost polova je idiotizam

26 maja 2013

roman-polanski-001Reditelj Roman Polanski smatra da su pokušaji modernog društva da izjednače polove – „čist idiotizam“. Reditelj je u subotu kada je došao na premijeru svog filma „Venus in Fur“ na filmskom festivalu u Kanu, koji je adaptacija predstave Dejvida Ajvsa koja govori o temi roda, kada su ga novinari upitali za mišljenje o odnosu polova rekao da su pokušaji modernog društva da „izjednače polove“ – „čist idiotizam“.

On je, takođe, rekao da pilule za kontracepciju totalno mijenjaju žene. „Postoji još jedna stvar. Mislim da smo daleko od romantike, a to je velika šteta i mislim da je šteta to što je sada donošenje cvijeća damama postalo nepristojno“, ocijenio je reditelj filmova „Pijanista“ i „Rozmarina beba“.

Ovaj 79-godišnji reditelj je postao ozloglašen nakon što je 1977. godine uhapšen i osuđen za silovanje 13. godišnje djevojčice.

Žrtva Samanta Gimer rekla je da namjerava da napiše knjigu o tim nemilim događajima. „Venus in Fur“ se nalazi u konkurenciji za Zlatnu palmu, a ime dobitnika ove prestižne nagrade biće saopšteno večeras.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *