ПОЛЕТЕО ПРВИ МИГ-29 који је стигао из Русије

ПОЛЕТЕО ПРВИ МИГ-29 који је стигао из Русије

28 јула 2018

На војном аеродрому „Батајница“ јуче и данас су обављени први пробни летови авиона МиГ 29 који је у Србију прошле године стигао из Русије.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић је јуче на Батајници присуствовао првом пробном лету авиона МиГ 29, који је успешно извео Димитри Селиванов, опитни пилот компаније РСК МиГ.

У разговору са руским стручњацима и припадницима 204. Ваздухопловне бригаде, генерал Диковић се упознао са обимом радова који се тренутно изводе и изразио задовољство динамиком њиховог извођења.

Ови летови представљају последњу проверу пре увођења у оперативну употребу првог од шест авиона који су прошле године набављени у Руској Федерацији и уједно су први летови неког од нових авиона над територијом Србије.

KOMENTARI6 коментара

 1. Hruscov says:

  Bitno da je poleteo, a ostalo nema veze. Drugo nije bitno. Imali smo mi takve 99, pa im nista nije radiloosim motora. Videcemo, vreme ce reci svoje.

  • Djuradj Brankovic says:

   Eeee, pa lako. Ali vidim da ti je krivo Hrvoje.Kod Nas ima jedna divna poslovica koja kaze:,,Mozes da Nam pljunes pod prozor,,

   • goran says:

    Otkud znas da je covek Hrvoje, zar je svako ko kritikuje, sali se i postavlja pitanja neminovno Hrvoje???

    • Velika Metla says:

     Горан,немој само у вођу да му дираш! Јер ако је вођа набавио авиЈоне онда је то историјски догађај! Треба само овакве буздоване пустити да кусају сендвиче,и то је за њих врхунац домета њихових назови живота!

 2. goran says:

  Poleteo prvi MIG, a ko leti SNJIG?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u