ПОЛЕТЕО ПРВИ МИГ-29 који је стигао из Русије

POLETEO PRVI MIG-29 koji je stigao iz Rusije

28 jula 2018

Na vojnom aerodromu „Batajnica“ juče i danas su obavljeni prvi probni letovi aviona MiG 29 koji je u Srbiju prošle godine stigao iz Rusije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković je juče na Batajnici prisustvovao prvom probnom letu aviona MiG 29, koji je uspešno izveo Dimitri Selivanov, opitni pilot kompanije RSK MiG.

U razgovoru sa ruskim stručnjacima i pripadnicima 204. Vazduhoplovne brigade, general Diković se upoznao sa obimom radova koji se trenutno izvode i izrazio zadovoljstvo dinamikom njihovog izvođenja.

Ovi letovi predstavljaju poslednju proveru pre uvođenja u operativnu upotrebu prvog od šest aviona koji su prošle godine nabavljeni u Ruskoj Federaciji i ujedno su prvi letovi nekog od novih aviona nad teritorijom Srbije.

KOMENTARI6 komentara

 1. Hruscov says:

  Bitno da je poleteo, a ostalo nema veze. Drugo nije bitno. Imali smo mi takve 99, pa im nista nije radiloosim motora. Videcemo, vreme ce reci svoje.

  • Djuradj Brankovic says:

   Eeee, pa lako. Ali vidim da ti je krivo Hrvoje.Kod Nas ima jedna divna poslovica koja kaze:,,Mozes da Nam pljunes pod prozor,,

   • goran says:

    Otkud znas da je covek Hrvoje, zar je svako ko kritikuje, sali se i postavlja pitanja neminovno Hrvoje???

    • Velika Metla says:

     Goran,nemoj samo u vođu da mu diraš! Jer ako je vođa nabavio aviJone onda je to istorijski događaj! Treba samo ovakve buzdovane pustiti da kusaju sendviče,i to je za njih vrhunac dometa njihovih nazovi života!

 2. goran says:

  Poleteo prvi MIG, a ko leti SNJIG?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *