Policija će saslušati Čučkovića!?

Policija će saslušati Čučkovića!?

29 maja 2014

miroslav cuckovicIstraga o eventualnoj krivičnoj odgovornosti za posledice poplava biće započeta saslušanjem predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića, piše „Blic“.

Posle njega na red će doći predsednik opštine Krupanj Rade Grujić i bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, a biće pozvano još nekoliko osoba u lancu odgovornosti u ta tri grada, navodi list.

Kako „Blic“ podseća, po nalogu tužilaštva direktor policije Milorad Veljović naložio je da se hitno formiraju radne grupe koje bi trebalo da ispitaju eventualnu krivicu lokalnih samouprava.

U izjavi za „Blic“ Čučković potvrđuje da će se odazvati pozivu policije i predati im svu dokumentaciju.

„Imam zvanične papire i kada je reč o mojim formalnim ovlašćenjima i svim stvarima koje sam odradio i kako sam ih odradio. Za sve poteze u skladu sa ovlašćenjima šefa opštinskog štaba imamo spremljene dokaze“, kaže Čučković.

Bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, koji je podneo ostavku na ovu funkciju pošto je smenjen sa mesta šefa kriznog štaba kaže za „Blic“ da je savesno i odgovorno obavljao svoj posao i da istraga o nesreći mora da se sprovede.

„Sam sam tražio da se utvrdi odgovrnost svakog člana štaba, posebno moja kao glavnog čoveka u stabu“, kaže Milošević koji kaže da traži rešenje ko je doneo odluku o tome da bude smenjen sa mesta komandanta štaba uz obrazloženje da je obavljao nesavesno posao.

On tvrdi i da je grad do detalja poštovao svaku naredbu „Srbijavoda“ i smatra da treba ispitati ucešće tog preduzeća koje je nadležno za odbranu na rekama prvog reda.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *