„Policija nije ničije privatno vlasništvo“

„Policija nije ničije privatno vlasništvo“

27 јула 2013

Milorad-VeljovićDirektor policije Milorad Veljović rekao je da će sledeće sedmice biti poznato ko će biti novi komandant Žandarmerije, ali nije naznačio ko bi to mogao biti, prenosi B92.

„U policiji i Žandarmeriji ima dosta kvalitetnog kadra i vrlo brzo, već naredne sedmice naći će se zamena za generala Bratislava Dikića“, rekao je Veljović novinarima u Miratovcu.

Na pitanje da li je tačno da će Dikić, kao njegov sadašnji pomoćnik biti zadužen za specijalne jedinice, Veljović je rekao da nema potrebe za takvim spekulacijama.

„Dikić je postavljen za mog pomoćnika i to je vrlo odgovorno mesto“, rekao je Veljović, dodajući da se „tačno zna šta na toj dužznosti treba da radi, odnosno koji je posao pomoćnika direktora policije“.

Direktor policije kaže da neće dopustiti mešanje politike u rad policije, a posebno Žandarmerije.

Policija nije „ničija prćija“ i neću dopustiti mešanje politike u rad policije, a posebno Žandarmerije, rekao je Veljović.

„Policija, a posebno Žandarmerija mora da obavlja svoj posao odgovorno i profesionalno, bez obzira na to koje su političke strukture na vlasti“, rekao je Veljović u Miratovcu kod Preševa, prilikom posete Kopnenoj zoni bezbednosti. Na pitanje novinara da li je tačno da je ponovo tražio izveštaj Unutrašnje kontrole policije, Veljović je odgovorio da je to tačno i da insistira da ga što pre dobije, jer želi da konačno završi priču o povezanosti policajaca i pripadnika Žandarmerije s kriminalom.

„Ako ga ima, on mora da se dokaže i sankcioniše, a ako ga nema – da se ta priča zatvori“, rekao je Veljović.

Veljović sa saradnicima je u poseti Kopnenoj zoni bezbednosti gde će se upoznati sa stanjem bezbednosti i obići policijske službenike angažovane na tom području.

Dikić je smenjen sa mesta komandanta Žandarmerije pre desetak dana nakon što je pripadnik tih jedinica osumnjičen za ubistvo dvojice mladića čija su ugljenisana tela pronadjena u selu Ratković kod Rekovca.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u