Policija upala i pretresla Thompsonov stan

Policija upala i pretresla Thompsonov stan

11 jula 2013

images2053936424Policija je pretresla splitski stan hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u potrazi za ilegalnim oružjem, objavio je Večernji list. Kako je pevač ispričao za ovaj list, u ponedeljk su na vrata njegovog stana došli policajci s nalogom za pretres, tvrdeći da moraju da provere poseduje li on ilegalno oružje.

„Uz prisustvo dva svedoka detaljno su pregledali stan i ustanovili da ne posedujem nikakvo ilegalno oružje“, kazao je Tompson. Pevač, koji se odnedavno preselio iz Zagreba u Split, pretres stana i sumnju da u njemu krije oružje smatra nastavkom hajke koja se, kako kaže, protiv njega kroz razne oblike pritisaka vodi godinama.

„Ovo je nastavak političkog progona koji je uperen protiv mene“, tvrdi Tompson. U Pollicijskoj splitsko-dalmatinskoj upravi pismeno su odgovorili „Večernjem listu“ da su policijski službenici pretražili Tompsonov stan u Splitu zbog njegovog gostovanja u jednoj radijskoj emisiji, u kome je navodno izjavio da poseduje automatsko oružje.

„Policijski službenici postupili su na osnovu dojave da je, gostujući u radijskoj emisiji, Tompson izjavio da poseduje automatsko oružje“, navedeno je u odgovoru i istaknuto da u pretrazi nisu pronašli nikakvo oružje.

U policiji nisu kazali o kojoj je emisiji reč, a najverovatnije se radi o razgovoru na Narodnom radiju još 14. juna kada je navodno izjavio da poseduje oružje po kojem je dobio ime, ali istog dana portal Politika plus objavio je njegov demanti. Ovaj pevač je poznat po političkoj bliskosti sa desnim strankama u Hrvatskoj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *