ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У СРЦУ АМЕРИКЕ: Нереди, хаос и повређени полицајци!

POLICIJSKI ČAS U SRCU AMERIKE: Neredi, haos i povređeni policajci!

16 avgusta 2016

milvoki-spaljeni-auto-768x463Posle nereda koji su izbili tokom vikenda zbog ubistva jednog Afroamerikanca, u američkom gradu Milvokiju uveden je policijski čas za tinejdžere, saopštile su danas lokalne vlasti.

Gradonačelnik Milvokija Tom Baret je na konferenciji za štampu najavio da zabrana izlaska na ulice za mlađe od 18 godine počinje u 22 sata.

„Pobrinućemo se da se mir i red vrate u ovaj kvart“, rekao je Baret novinarima.

Smrt dvadesettrogodišnjeg Sajlvil Smita u subotu, koga je ubila policija, koja tvrdi da je bio naoružan, razgnevila je građane između ostalog i zato što nalikuje na niz incidenata u kojima su policajci u poslednje vreme ubijali uglavnom Afroamerikance, a u neredima koji su usledili uhapšeno je 14 ljudi, oštećena su policijska vozila, zapaljeni su drugi automobili, radnje.

„Ulicama su krstarile grupe mladih ljudi. Oni su, po mom mišljenju, namerno hteli da nanesu štetu ovom divnom kraju, ovom divnom gradu“, rekao je Baret.

Neredi su izbili prvo u subotu kada je grupa od oko 200 ljudi postala nasilna, zbog ubistva Smita, prenosi AFP.

On je bio u automobilu sa još jednom osobom kada su ih zaustavila dva policajca. Smit i njegov saputnik su počeli da beže, a policajac je pucao i usmrtio Smita kada nije hteo da baci pištolj, tvrde vlasti.

Neredi su se nastavili i u nedelju, a u noći između nedelje i ponedeljka u nasilju je povređeno sedam policajca.

Političar Kalif Rejni, koji predstavlja naselje Šerman park u kojem su izbili neredi, apelovao je na građane da ostave cigle i pištolje.

„Da, naš kraj ima probleme. Da, nepravedno je što su nam uskraćene ekonomske mogućnosti zbog boje kože i poštanskog broja na kojem smo rođeni. Da, previše naših mladih je frustrirano bez nade i okruženo kriminalom. Ali ne možete popraviti krov kuće koja gori“, rekao je Šerman.

KOMENTARI8 komentara

 1. Batina says:

  Pocinje, Marko pocinji.

 2. Propala Hercegbosna says:

  Yebace vas nigeri i latinosi uskoro.

 3. n.n says:

  sve ce to Obama da sredi uz pomoc batina! Jebace majku crnjama,latino govnima i ostalim govnima koja su dosla u velicanstvene USA!

  • Lajla says:

   Ti se salis,pa belci su vec razgulili iz SAD.

   • F.U says:

    Layla smrdi ti picka

  • Propala Hercegbosna says:

   Ha-ha-ha, vidim da si u mojim recima nasao potrebu da pokazes svoje frustracije zbog umiranja sistema koji vam je 90-ih toliko obecao. Ne brini se, ako prezivis bices ponizni i pokorni stanovnik velike Srbije unutar ODKB i Evroazijske Unije.

   • n.n says:

    niza raso podljudi,otpadnicko smece zvano opancari, znajte da dolazi vrijeme kad cemo pokoriti srbiju! Dobit cete novu OLUJU i BLJESAK ali ovaj puta necete imati gdje da bjezite! Postat cete dio velike Hrvatske! Hahaha visicete na banderama po vasim gradovima,a zene i djeca ce biti vraceni u pravu krscansku vjeru!

   • F.U says:

    Tebe cemo za karpate poslati u crnim vrecama,smrdi,letite u nebo,haha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *