Policijski sindikat traži ostavku Dačića

Policijski sindikat traži ostavku Dačića

13 juna 2013

Ivica Dačić - youtubeNezavisni policijski sindikat saopštio je da stanje u policiji nikad nije bilo gore, najavivši za septembar štrajk pripadnika organa reda.

NPS, koji broji 5.000 članova, saopštio je da u policiji od dolaska Ivice Dačića na mesto ministra međuljudski odnosi nisu nikad bili gori, da vlada samovolja, raste broj samoubistava, sredstva i resursi se nekontrolisano troše, disfunkcionalnost organizacionih jedinica raste, jer je svaki kabinet pod ingerencijom druge partije, policajci nikada nisu bili na nižoj društvenoj lestvici, oprema im je dotrajala, a uniforma pocepana.

Predsednik sindikata Momčilo Vidojević zatražio je da Dačić podnese neopozivu ostavku i da se sprovede potpuna depolitizacija, dekriminalizacija, decentralizacija i demilitarizacija Ministarstva unutrašnjih poslova.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Goran says:

    Nezavisni sindikat policije vodi čovek koji je svojevremeno izbačen iz sližbe.. Druga stvar : Ne da nije nikadad bio lošiji položaj policajaca, nego nikad nije bio bolji... nikad pandur nije imako veću platu od profesora a sada je to slučaj, i to mislim na ove sa trivelika odmora i kursom u kamenici.. a o onima sa "čvarcima" neću ni da pričam... a stvari stoje ovako.. policajac sa 20 godina radnog staža ima oko 35 000 platu, ima 8 000 prevoz i svaki pandur ima mesečno po 10 000 dinara a da se nezna odakle to dobijaju .. kad se sabere to je 53 000 , a moja supruga koja je profesor i ima sedmi stepen stručne spreme i master , ima 45000..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *