Političari i bogataši vladaju svetom

Političari i bogataši vladaju svetom

2 maja 2013

world-handsDvomesečni specijalizovani američki časopis „Forin polisi“ napravio je listu 500 najuticajnijih osoba na planeti, među kojima su moćni monarsi, političari, šefovi službi bezbednosti, verski lideri, direktori, urednici, bankari i drugi bogataši.

Svoje mesto na listi našli su i američki predsednički parovi, sadašnji Barak i Mišel Obama, kao i bivši predsednik Bil Klinton i njegova supruga Hilari, koja je do nedavno obavljala dužnost državnog sekretara.

Među 500 najuticajnijih osoba sveta našao se i predsednik Rusije Vladimir Putin, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, kao i tibetanski duhovni vođa dalaj lama, generalni sekretar UN Ban Ki-mun, gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, ali i direktori bezbednosnih agencija – američke CIA Džon Brenan i ruske FSB Aleksandar Botnikof.

Na listi najmoćnijih su i predsednik Francuske Fransoa Oland, turski predsednik Abdulah Gul, gradonačelnici Tokija i Osake Naoki Inose i Toru Hašimoto, kao i predsednik Avganistana Hamid Karzai i severnokorejski lider Kim Džong Un.

Najmoćnija svetska marka je „Koka kola“, čiji se prizvodi konzumiraju u više od 200 država, na listi najvećih kompanija je i „Epl“, a među najuticajnijim u virtuelnoj sferi su „Fejsbuk“, „Gugl“ „Yu tjub“, „Wikipedija“ i „Jahu“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Naravno da oni vladaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *