Политички ријалити Шешељ–Зукорлић

Politički rijaliti Šešelj–Zukorlić

14 marta 2015

Aleksandar-Apostolovski-velika 5678Piše: Aleksandar Apostolovski

Vojislav Šešelj je „unapredio” glogov kolac u bager, pa zapaljivim izjavama nastavlja da promoviše svoj primitivni politički egzibicionizam. Naravno da vojvoda nije poslao svog zamenika Nemanju Šarovića sa kocem na Đinđićev grob, kako je obećao, a već je unajmio tešku mehanizaciju. Ali, Šešelj nikada neće krenuti tim bagerom na Novo groblje, jer je njegov cilj da svojim prostotama, sada na račun pokojnog Đinđića, a sutra nekoga drugog, zakupi naslovnice medija. Možda bi više pažnje dobio da prošeta nag parkom, a da pri tom ne blati pokojnike?

Tako je i početkom devedesetih godina, kao disident prekomandovan u četnika, pretio da će mrtvom maršalu, na antivampirskoj procesiji, nabiti glogov kolac u srce i konačno braću Srbe i sestre Srpkinje osloboditi duha iz Kumrovca koji im je samoupravno dolazio u snove, da ih podseća na dane kada su radili za prljavih 2.000 dojč maraka i odlazili da letuju po tri nedelje na neprijateljsku teritoriju. Tamo su se sunčali i kupali pod vatikansko-hrvatskim suncem, odakle su dolazili ozračeni i indoktrinirani baladama Miše Kovača.

Naravno da ni tada vojvoda nije postao ubica vampira s maršalskim epoletama. Jer, u Voji su oduvek boravila dvojica Šešelja. Jedan je bio prorok užasa, drugi je bio neprevaziđeni politički šoumen. Jedan je bio vesnik nevolja, koje se kao tmurni oblaci u sumrak, nadvijao nad Srbima, kao vremenska prognoza prokletstva.

Drugi Šešelj bio je politička preteča zvezda „Granda”, s tim što nije pevao šabanima, već je rasipao okolo svoju briljantnu erudiciju, duhovitost i duboki prezir. Međutim, s tolikom količinom prezira prema drugima, Voja zapravo nije ni sebe lišio tog, tako dragog osećanja među Srbima. Posebno ako na drugoj strani ima Hag, gde je bio žrtva i pobednik.

muamer-zukorlic 34534Ali, kao da Voja nije svestan da mlađe generacije Srba ne prihvataju taj arhaični jezik kojim vladaju smrt, ratovi, majka majčina, političke fukare, bitange i strane zavere na koje se bacio svom snagom.

Sličan genije političko-verske destrukcije i na neki način, Šešeljev politički blizanac, živi u Novom Pazaru. Najnovija retorička bomba časnog muftije sandžačkog Muamera Zukorlića jeste da je Nikola Tesla pred smrt prihvatio islam, te bi bilo neprilično preneti urnu Tesle u Hram Svetog Save. Nedavno je muftija kazao da Srbi, kad god im treba pameti, navrate kod Bošnjaka. I hajde što svrate, nego im maznu najmudrije pred nosom. I to kakve mudrace: Emira Kusturicu, Mešu Selimovića, Rasima Ljajića…

Šta, dakle, još čeka Peconi? Zar mu nije sinula ideja da dodatno usreći svoju „Hepi” televiziju tako što bi mogao da pozove politički rijaliti par, Šešelj–Zukorlić? Obojica sigurno imaju još mnogo kreativnih ideja. I gledanost bi im bila osigurana, uz izvesnu Cucu, Macu Diskreciju i još pokoju starletu.

(Politika)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    GOS. APOSTOLOVSKI ! Previše si glup da bi razumeo Šešelja. Da li je bilo ko u svetu (osim tebe) pomislio da će Šešelj stvarno glogovim kolcem probiti granitnu ploču navodno 20 tona tešku i tako probušti srce već davno raspadnutog a još uvek samo u Srbiji mnogo voljenog druga TITA.

  2. Svetislav says:

    Sedi jedan, sto bi rekli u osnovnoj skoli promasio si temu! Uporedjivati Seselja sa ovim poturcenim isprdkom je dokaz da je novinar zadovoljan propadanjem Srbije. Za sve ostale u Srbiji koji se osecaju i izjasnjavaju kao Srbi, ovo je zadnji voz da se kupe kartu za evroazijsku uniju sa Rusijom, jer u suprotnom Srbija za 30 godina najdalje se vise nece zvati tako.

  3. Milanče says:

    A rekao bi čovek da nisi dobio 200 dojč maraka (100€) od nekog iz vladajuće partije ili neke NVO... Ti si dokaz da je biti novinar isto što i baviti se najstarijim zanatom... Čast patriotski nastrojenim novinarima... Šešelj je uspeo da objasni celom svetu da je istinski borac za Srpstvo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *